avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... comisie rogatorie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

comisie rogatorie?

Se poate solicita comisie rogatorie dupa inceperea urmaririi penale?(dupa ce s-au facut deja audieri)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 23 Iulie 2008
Comisie rogatorie - Procedura de Judecata
C.proc. civ. - institutie prin care un organ de urmarire penala sau o instanta de judecata
care nu are posibilitatea sa asculte un martor, sa faca o cercetare la fata locului sau sa efectueze orice alt act procedural se adreseaza unui alt organ de urmarire penala sau altei instante egale in grad care are posibilitatea sa le efectueze
Drepturile partilor in cazul comisiei rogatorii
(1) Cand comisia rogatorie s-a dispus de instanta de judecata, partile pot formula in fata acesteia intrebari, care vor fi transmise instantei ce urmeazaa efectua comisia rogatorie.
(2) Totodata, oricare dintre parti poate cere sa fie citata la efectuarea comisiei rogatorii. (3) Cand inculpatul este arestat, instanta care urmeaza a efectua comisia rogatorie dispune desemnarea unui ap arator din oficiu, care il va reprezenta.

Multumesc!:luck:
Prevazuta in cap. II, t. III, C. proc. pen., Partea generala, institutie folosita de organul de urmarire penala sau instanta de judecata pentru realizarea unui act procedural de catre un alt organ sau instanta, de acelasi grad, din alta localitate, atunci cand nu are posibilitatea de a efectua nemijlocit actul procedural respectiv.
Legea prevede ca pot fi indeplinite prin comisie rogatorie urmatoarele: ascultarea unui martor, cercetarea la fata locului, ridicarea de obiecte sau efectuarea oricarui alt act procedural, cu exceptia punerii in miscare a actiunii penale, luarea masurilor preventive etc. Comisia rogatorie se dispune prin rezolutie sau incheiere, care trebuie sa cuprinda lamuririle necesare pentru ca organul caruia i se adreseaza sa cunoasca exact continutul solicitarii. Cand comisia rogatorie s-a dispus de instanta de judecata, partile pot formula intrebari, care vor fi transmise instantei ce urmeaza a efectua comisia rogatorie.

Punerea in miscare a actiunii penale, luarea masurilor preventive, incuviintarea de probatorii, precum si dispunerea celorlalte acte procesuale sau masuri procesuale nu pot forma obiectul comisiei rogatorii.
Banuiesc ca mi se va trimite o citatie pentru Sectia de Politie din orasul in care s-a facut plangerea daca nu se aproba cererea...
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
roxyalexandru, utilizator
Daca vi se va aproba cererea, atunci se va constitui o comisie rogatorie si veti fi citata la Sectia de Politie din orasul in care domiciliati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie picika picika ????? comisie arogatorie????? ce este? (vezi toată discuția)
Comisia rogatorie vldstf vldstf [b]invinuitul [/b]poate fi audiat prin comisie rogatorie pe tipizat? asta in conditiile in care nu a fost audiat nici olograf. este cu privire la art. 215 ... (vezi toată discuția)