avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea

am avut o condamnare cu suspendare in anul 1995 de 1an si 3luni pentru furt ,vreau da stiu daca am cazierul curat acum , mentionez ca nu am mai facut nici o fapta
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:11, 9 Iunie 2011
Asa ar trebui, intrucat au trecut cei 3 ani si 3 luni ( pedeapsa plus temrenul de incercare) .Putetii insa afla solicitand un certificat de cazier , iar daca nu va apre ,,curat" pesemne ca ar trebui ca reabilitarea sa fie constatata de catre instanta.Acest lucru nu inseamna ca reabilitare este una judecatoreasca, ci tot reabilitare de drept, insa poate si o eroare sau...poate dvs. nu ati indeplinit vreuna dintre conditii, de pilda, sa nu va fi achitat eventualele cheltuieli sau despagubiri civile.
Solicitati eliberarea unui cazier si verificati astfel care este situatia.
Daca pedeapsa dvs. inca figureaza in cazier, atunci este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Juridic marili42 marili42 in anul 1995 am facut o prostie si mi-a dat 1 an si 3luni cu suspendare , de atunci sant curat , daca scot cazierul e curat sau trebuie sa fac reabilitarea (vezi toată discuția)
Proces de reabilitare ionpetre ionpetre buna ziua ! va rog sa ma ajutati cu un raspuns; In mai 2004 am suferit o condamnare de 3ani cu suspendare pentru furt si 5 ani de incercare . va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar iulian1975 iulian1975 Buna ziua, am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Am o condamnare de 1 an inchisoare cu suspendare din 2005 pentru furt calificat. Anul trecut am solicitat ... (vezi toată discuția)