avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit cu ipoteca rang I fara codebitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit cu ipoteca rang I fara codebitor

buna ziua
pentru refinantarea creditelor existente banca ma obliga sa il includ in contractul de credit pe sot ca si codebitor, in ciuda faptului ca eu sunt eligibila in a contracta creditul de refinantare singura (veniturile mele sunt suficiente, nu exista nici un motiv de natura financiara pentru solicitarea unui codebitor) iar apartamentul pe care se instituie ipoteca este proprietate personala, dobandit inaintea casatoriei. Exista un articol in lege care sa imi permita sa constrang banca nu il mentioneze pe sot ca si codebitor?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Wladelu , utilizator 17:29, 16 Iunie 2011
Din punctul meu de vedere, da, ma obliga, atata vreme cat nu exista nici un motiv de natura financiara pentru solicitarea unui codebitor, consider ca solicitarea este total neintemeiata. In plus se pune problema: apartamentul pe care se instituie ipoteca cu ocazia refinantarii este proprietate personala, iar daca sotul apare ca si codebitor, in cazul unui divort, el ar putea sa solicite partaj pt bunul dobandit inaintea casatoriei, corect? Nu este vorba de intentii aici

Punctul dvs de vedere este al dvs., banca poate sa aiba anumite conditii si daca punctele de vedere coincid atunci se incheie contractul , daca nu coincid nu se incheie contractul de credit si fiecare isi vede de treaba lui.

Cat despre apartamentul pe care il ipotecati daca va apartine dinainte de casatorie atunci ramane al dvs. si in urma unui eventual proces de divort.
Creditul daca este paltit la zi nu prezinta riscul unei executari silite prin urmare dreptul de ipoteca nu va fi valorificat de catre banca.

Nu are dece sa solicite partaj pe bunul dianintea casatoriei pentru ca acel bun nu intra in partaj, este exclus ca fiind bun propriu, suma de bani luata de la banca ( de ambii sotii) nefiind folosita la achizitionarea apartamentului.

Cat despre un articol/lege/regulament/ordoannta de urgenta ect care sa oblige banca sa va accepte doar pe dvs. nu exista

cu stima
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
Wladelu , utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refinantare credite fara sot codebitor amaria79 amaria79 buna ziua pentru refinantarea creditelor existente banca ma obliga sa il includ in contractul de credit pe sot ca si codebitor, in ciuda faptului ca eu sunt ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Adaugare proprietar apartament aflat sub ipoteca miha1978 miha1978 As dori sa stiu daca exista o modalitate prin care banca la care se afla apartamentul sub ipoteca sa accepte inca un proprietar, acesta devenind bineinteles si ... (vezi toată discuția)