avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces civil in urma unui accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces civil in urma unui accident

Baiatul meu a avut un accident auto cu victima. Nu am ajuns la intelegere cu parintii copilului de 9 ani care circula cu bicicleta . acestia au scos certificat medico- legal cu un numar de 180-200 zile. Automat sa instituit dosar penal fiului meu . Parintii copilului si-au angajat avocat pe parcursul cercetarilor. Noi am cerut expertiza accidentului , iar in urma acesteia a iesit ca victima a fost vinovata " exclusiv a minorului" (extras din expertiza). Dosarul de cercetare penala a ajuns din nou la procuratura unde i s-a dat neincepere de urmarire penala a fiului meu. Dar in comunicarea parchetului se prevede ca " deoarece parintii s-au constituit parte civila in timpul desfasurarii anchetei cerand daune in suma de 70. 000 euro acestia se pot constitui parte civila intr-un
proces" Comunicarea data de parchet o pot ataca , pot deschide un proces civil pentru daune chiar daca copilul lor este vinovat ? Oare cum sa procedam ? Termenul de 20 zile de la comunicare a trecut , sa ne mai asteptam la ceva din parte parintilor .
Cel mai recent răspuns: titica , utilizator 15:36, 2 Iulie 2011
am primit citatie de la judecatorie prin care ne anunta ca parintii copilului contesta hotararea procurorului. La instanta ce se poate intampla? Judecatorul poate intoarce dosarul la procuratura? ce sanse avem sa nu-l intoarca? S-a ne angajam un avocat pentru ziua cand suntem chemati la judecatorie. Acolo am inteles ca va fi si un reprezentant al procuraturii? Cineva ne-a sfatuit sa nu ne angajam avocat pentru prima data ci noi sa sustinem ca ""mentinem hotararea data de procuratura""

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri victima de asigurator cyan cyan X a fost implicat intr-un accident cu victime acum 2 ani. cei din autoturismul lui au stat in spital intre 2 si 14 zile ,inclusiv el, 2 zile. acum, a fost ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal Vasilica111 Vasilica111 Fratele meu a murit in accident rutier, undeva la tara pe marginea soselei acum doua luni in urma9 23 dECEMBRIE 2013). Soferul a parasit locul accidentului. ... (vezi toată discuția)
Predare dosar catre procuratura popattila popattila asadar...am avut accident de circulatie pe 25 ianuarie 2009...eu parte vatamata, fractura tripla de craniu , 86 zile de ingrijiri medicale, coma, etc...sora ... (vezi toată discuția)