avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMBARE DOMICILIU MINOR IN STRAINATATE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMBARE DOMICILIU MINOR IN STRAINATATE

Sunt divortata de 7 ani,am 2 copii de14,respectiv 9 ani.Copiii imi sunt incredintati mie prin hotarare definitiva si irevocabila,dar tatal are program de vizita stabilit tot prin instanta,si anume 2 weekenduri pe luna,o luna in vacanta de vara si o sapt in cea de iarna tatal le poate lua la domiciliul sau.Precizez ca acesta hotatarare nu s-a respectat niciodata,deoarece copiii au refuzat de la inceput sa plece cu el.Am avut doua dosare penale la sectii diferite de politie(dupa cum locuiam la momentul respectiv),dosare care s-au solutionat favorabil mie,nefiind gasita vinovata,fiind audiati si copiii si intrebati daca doresc sa mearga la tatal lor.
Acum m-am recasatorit cu un barbat care are domiciliu stabilit in Suedia,de asemeni acum am si eu domiciliul stabilit tot acolo si bineinteles doresc sa le stabilesc si copiilor domiciliul tot acolo si sa-si urmeze de asemeni studiile in Suedia.
Va rog sa imi spuneti daca pot avea probleme cu fostul sot si daca le pot stabili domiciliul far probleme in alta tara.

MULTUMESC.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
bellisima, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:47, 10 Iunie 2011
veti avea nevoie de acceptul expres al ex sotului dvs pentru a scoate copii din tara si pentru a le stabili domiciliul in suedia
intrebati intai in suedia ce acte v-ar trebui pt a le stabili copiilor domiciliul acolo, ce acte va trebuie sa-i inscrieti la scoala etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu in strainatate cu copil minor avand custodie comuna. ContSters350644 ContSters350644 Buna seara.Am nevoie de un sfat pt a stii ce am de facut. Sunt divortata si am 2 copii minori..eu si tatal copiilor avand custodie comuna , divortul a avut ... (vezi toată discuția)
Pot scoate copilul din tara?pot sa il pierd? ana1990 ana1990 As avea si eu cateva intrebari.Sunt divortata din 2011 copilul(acum in varsta de 9 ani) imi este incredintat mie spre \\\\"crestere si educare\\\\" iar tatal ... (vezi toată discuția)
Dilemă Marius Toader Marius Toader Femeie căsătorită legal în România, cu 2 copii legitimi, își lasă soțul și copiii în țară și pleacă la muncă în U.K unde trăiește cu alt ... (vezi toată discuția)