avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere locuinta

In art.31 din legea 114 se intelege ca :„Chiria practicată pentru locuinţe va acoperi cheltuielile de administrare, întreţinere şi reparaţii, impozitele pe clădiri şi pe teren, precum şi recuperarea investiţiei, în funcţie de durata normată stabilită potrivit prevederilor legale, precum şi un profit supus negocierii între părţi.”
Am inteles ca acest art. a fost abrogat in Noul Cod Civil din 2011. Intrebarea mea ar fi: daca prin termenul „chirie” se intelege si plata utilitatilor( intretinere,curent, gaze, cablu) sau doar acel profit care ii revine proprietarului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:06, 1 Februarie 2014
Chiria este suma pe care o platiti proprietarului pentru a avea locatiunea acelui imobil.
Sunt si situatii in care partile pot conveni ca plata chiriei sa acopere si costul utilitatilor.
Acest lucru tine de intelegerea partilor.
In general chiria este pretul contractului...deci banii care ajung la proprietar. El este obligat sa plateasca impozitul anual pe locuinta sa suporte reparatiile capitale ale locuintei, restul cheltuielilor ce decurg din folosinta locuintei, plata utilitati de exemplu sunt platite de chirias pt ca el beneficiaza de spatiu, adica gaze, apa,curent, telefon, cablu....precum si reparatiile locative, adica mici ce rezulta din folosinta bunului, daca s a spart un geam il inlocuiti suportand cheltuielile ...
Multumesc frumos pentru raspuns!
Asadar, daca in contract, pe langa plata chiriei, este prevazuta si plata utilitatilor, cu precizarea ca neplata acestora in termen de 20 de zile de la scadenta lor atrage rezilierea contractului si oprirea garantiei pentru daune-interese ma va pune la adapost in cazul in care chiriasul nu va plati aceste utilitati? Chiriasul nu se va putea folosi de prevederea legii 114 cap. III,art.31 si va declara ca o data cu plata chiriei( doar a profitului) si-a indeplinit obligatiile contractuale?
O trimitere la art. care ma privesc din Noul Cod Civil ar fi binevenita.
Sunt aspecte distincte ,contravaloare chirie pentru spatiul cu destinatia de locuinta si achitarea obligatiilor aferente folosirii spatiului
Clauzele folosirii spatiului,termen,drepturi si obligatii,solutionare litigii,reziliere,se negociaza si se asuma prin contractul de locatiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere apartament. cornel2 cornel2 cum se incheie un contract de inchiriere fara a avea probleme cu chiriasul, si cum se reziliaza contractul daca apar probeme??? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Chiriasi rau platnici - parghii legale in2ition in2ition Buna ziua, Am urmatoarea speta: - apartament de 3 camere inchiriat cu contract inregistrat la anaf - chriasii lucreaza in parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Verificare instalatie gaze locuinta cu chirie tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o chestiune, si anume: eu locuiesc cu chirie. Verificarea la instalatia de gaz metan ce urmeaza a se efectua in ... (vezi toată discuția)