avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si uz de fals

Am o prietena care lucra la Provident a avut o clienta corecta la un moment dat a venit cu un buletin gasit si cu o persoana care semana cu cel din buletin si a luat un imprumut.Clienta a falsificat niste adeverinte de salariat, adeverinte locative etc....intr-un final s-a descoperit ca are 5 contracte luate pe acte false....cu semnaturi falsificate .O parte din prejudiciu s-a recuperat si alta este in curs.Exista dossar la politie unde este amenintata cu inchisoarea daca nu plateste restul sumei.Clienta a recunoscut totul , dar Providentul vrea sa recupereze bani de la reprezentantul ei mutand datoria pe numele ei.
Ce risca clienta in cauza din punct de vedere legal ?
CE risca prietena mea care chiar in naivitatea ei a crezut-o corecta pe clienta si nu a stiut de falsuri?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:41, 20 Iunie 2013
NU prietena avea acordul sefului chiar a facut imprumuturile sub presiunea lui ca era un concurs cine face mai multe contracte ia dublu pe ele si sefii luau prime pentru cat mai multe constracte....ei numeau asta dezvoltarea zonei!
dar au fost mai multe contracte dar ea a avut incredere intr-o persoana care spunea ca ia banii pentru un vecin si etc....avea adeverinte de salariu si adeverinte locative pentru fiecare si chiar a dus-o in camera fiecaruia astfel incat parea ceva foarte veridic! seful avea obligatia sa verifice daca acela era angajat al firmei si el nu a facut asta...el a afost avansat si ea data afara si trasferat toti bani datorati pe numele ei.
femeia care a luat toti banii a platit o vreme si acum nu mai plateste.....si le-u chemat si le-au spus ca daca in 2 luni nu platesc merg in instanta.....amindoua

Asta i s-a intamplat lui Jerome Kerviel cand a pierdut 5 miliarde de Euro la bursa. El a motivat ca sefii inchideau ochii si ii permiteau sa joace la bursa, iar cat timp facea castiguri nu ziceau nici "pas".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatari legali ?! Lauraa1 Lauraa1 Buna ziua! O buna prietena de-a mea a apelat la cei de la Provident pentru un imprumut. Din nefericire, nu ea s-a \"bucurat\" de banii imprumutati, ci ... (vezi toată discuția)
Furt la provident, recuperare imprumut de catre firma tum5200 tum5200 O fosta prietena de-a mea a facut contract in numele meu cu semnatura mea,la provident si ea a luat banii,ea este angajata provident,a fost data afara de sefa ... (vezi toată discuția)
Acordare credit ContSters185853 ContSters185853 Buna ziua, as dori sa va intreb la ce ma pot astepta in urmatoarea problema: Sunt un fost rep. provident. Anul trecut am acordat un credit la o d-na. ... (vezi toată discuția)