avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot obtine divortul cat mai repede?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot obtine divortul cat mai repede?

buna , sunt casatorita de 7 ani. am un copil cu sotul meu dar nu stam impreuna de aproape 5 ani copilul l-am crescut singura la parinti mei, ne-am despartit din cauza ca eu nu mai suportam ca el sa vina acasa la ore tarzi si nu prea venea l-am prins furand din bijuteri nu aducea bani acasa juca la jocuri de noroc si pierdea toti bani acolo. am iaintat cererea de divort dar el nu vrea sa se prezinte la divort ,ma tot amana , nu vrea sa imi acorde divortul ,ma ameninta ca imi ia copilul si nu o sa il mai vadniciodata daca nu ma impac cu el. acum am o relatie noua de 2 ani si el nu e deacord cu asta ,desi nu mai stam impreuna de 5 ani . cum as putea obtine divortul cat mai repede si sa nu imi pierd copilul? va rog sa ma ajutati.

:offtopic: Nu mai redactati mesaje cu litere de tipar, vedeti art. 1.2 din Regulamentul de postare. Multumesc pentru intelegere. Pe viitor, astfel de mesaje vor fi sterse.
"1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum."
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 23:42, 22 Iulie 2008
Nu este nevoie de prezenta paratului (in speta, a sotului dvs) la judecarea cererii de divort. Instanta va pronunta desfacerea casatoriei prin divort pe baza probelor administrate in proces.
Prin cererea de divort trebuia sa solicitati si incredintarea copilului, obligarea la plata pensiei de intretinere.
multumesc . dar faptul ca eu o relatie noua nu poate afecta actul de divort si instanta sa imi ia copilul din grija mea? si durata maxima al procesului catpoate sa dureze ? instanta tot reprogrameaza procesul pe motiv de neprezentare a sotului meu cat se poate amana tot asa?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Daca se dovedeste ca nu aveti conditiile necesare pentru educarea, cresterea si ingrijirea copilului, atunci instanta poate dispune incredintarea copilului tatalui.
Neprezentarea sotului la proces este datorata necitarii legale a acestuia sau din alt motiv amana instanta?
Divortul prin acord nu functioneaza in situatia in care din casatorie a rezultat un copil(minor fiind). Pentru a deschide dvs. actiunea de divort, trebuie sa motivati ca este cel putin culpa comuna, cel mult culpa exclusiva a sotului. Daca vina este exclusiv a dvs. nu puteti introduce actiune de divort, vi s-ar respinge ca nefondata. Relativ la minor, instanta ar putea sa-l incredinteze tatalui in situatii de exceptie dar nu e cazul dvs, cu atat mai mult cu cat, de la despartirea in fapt, minorul a fost in ingrijirea dvs. Taraganarea procesului are loc fie datorita lipsei anchetei sociale fie, asa cum spunea colegul meu, nelegalei citari a acestuia. Poate este necesar sa faceti dovada domiciliului sotului. Daca nu reusiti acest lucru, citarea se poate face si prin publicitate(numai sa dovediti ca ati facut demersuri pentru a afla domiciliul sotului si nu ati reusit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt divortata sau nu? madalinasia madalinasia Am avut prima infatisare la divort in urma careia nu am inteles ce s-a decis de fapt si nici avocata fiind mai fara experienta nu a stiut sa-mi explice. Poate ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ali_alynutza ali_alynutza Sunt casatorita de 11 ani, avem un copil in varsta de 10 ani si stam in casa parintilor mei. As dori sa divortez de sotul meu deoarece nu ne mai intelegem, ne ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 buna ziua am si eu o mica problema,eu sunt rezident in italia,iara sotia a deschis actiune de divort in Romania.Pentru ca nu pot ajunge acum acasa sa ma apar ... (vezi toată discuția)