avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare de salariu in anul 2005 ce drepturi are ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare de salariu in anul 2005 ce drepturi are salariatul

Buna ziua.Am fost salariata timp de 5 ani ,in acest timp sa facut modificari de salar pe cartea mea de munca,fara sa fiu anuntata.Dupa indelungi discutii cu respectiva patroana am decis sa plec.Am cerut somaj nu a vrut sa-mi dea dupa care mi-am depus demisia.Am mers la ITMam scos cartea mea de munca si sa constat ca a avut modificari salariale fara a fi anuntata.Doresc prin buna vointa dvs. sa aflu drepturile din acel an 2005 .trebuia sa am si eu semnatura pe acte si sa fiu anuntata?multumesc anticipat o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 15 Iunie 2011
Multumesc frumos ptr toate detaliile.Am inteles ,guvernul se joaca cu clasa muncitoare.De aceea patronii fac ce fac .As vrea un exemplu de cerere daca se poate ?Cum sa cer si ce sa cer?
ptr. cazul meu ,eu am avut minimul pe ecomomie pe cartea de munca dar eram platita la procent.si semnam.Uneori luam mai putin decit ceea ce semnam .Eu sunt de vina si banii de concediu nu am vazut primii ani.Cind te duceai la ea cu sesizari de genu asta te baga inceata.Asta e norocul meu sa am parte de oameni fara de onoare mersi frumos o zi buna
Nu stiu in ce masura sunteti consolata spunandu-va ca nu sunteti singura in aceasta situatie ... legislatia este facuta in asa fel incat sa se creeze un haos printre ”muritorii de rand”.

Solutia era sa faceti sesizari catre organele de stat competente ... intr-adevar, sunt functionari si functionari ....
Multumesc, am inteles .o zi buna
Aceste lucruri se intampla tocmai pentru ca acceptam asemenea situatii. Stiu, e imposibil sa nu accepti, cand n-ai ce pune pe masa sau n-ai cu ce plati facturile. Te bucuri, pana la urma ca ai un loc de munca, insa daca noi nu ne respectam, cine sa ne respecte?
friday_325 a scris:

Aceste lucruri se intampla tocmai pentru ca acceptam asemenea situatii. Stiu, e imposibil sa nu accepti, cand n-ai ce pune pe masa sau n-ai cu ce plati facturile. Te bucuri, pana la urma ca ai un loc de munca, insa daca noi nu ne respectam, cine sa ne respecte?

Nimeni nu ne poate ajuta atata timp cat am acceptat sau acceptam situatii care contravin legii, iar daca angajatorul ne da afara incepem sa ne punem tot felul de intrebari cum se poate solutiona o astfel de situatie,dupa ce o anumita perioada de timp am acceptat incalcarea legislatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in cm maiamaria maiamaria Buna ziua. as dori sa stiu, avnad un salariat care se intoarce din CIC, in carnetul de munca ii scriu: \"revine in activitate\" ? este de ajuns? si,fiindca i ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la itm ncris78 ncris78 Firma la care lucrez nu a facut act aditional sau decizie de marire salar, atunci cand s-au marit salariile ca urmare a cresterii salariului minim pe ... (vezi toată discuția)
Co+ state plata elida elida Buna ziua! Am si eu citeva nelamuriri daca ma puteti ajuta. Lucrez la o firma mica cca. 10 angajati si in aproximativ doi ani am semnat doar vreo 5 state de ... (vezi toată discuția)