avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune calcul indexare pasiv partaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune calcul indexare pasiv partaj?

Buna seara,

In urma succesiunii am mostenit din apartamentul tatalui meu ( decedat in 2006) cota de 3/8, restul revenind sotiei.
Avand in vedere ca apartamentul este achizitionat prin credit ANL in anul 2000, si este in curs de desfasurare, soldul fiind de 22855.07 eur,( din care dobanda este de 10000.52 eur) cum se calculeaza pasivul?

Mama vitrega pretinde ca se aplica o cota de indexare rezultata din diferenta dintre pretul de achizitie al apartamentului si valoarea actuala, cota care se aplica la valoarea pasivului; nu numai ca se scade valoarea ce imi revine din credit dar se si indexeaza ?

Ma puteti lamuri cum se obtine acest procent ? Exista vreo formula clar stabilita sau fiecare inclina balanta in favoarea personala?

Va multumesc si astept parerile dvs.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2008
mihaim80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:24, 15 August 2008
Multumesc tuturor pentru lamuriri. Ca sa fac o scurta recapitulare, eu nu trebuie decat sa fac o recalculare a sumelor platitte bancii (rate) de sotia supravietuitoare, rate la care eu nu am participat. In rest, pentru partaj, se va lua in calcul doar activul /pasivul din momentul decesului tatalui meu. La cestea eu voi participa proportional cu, cota pe care o am din apartament. Deci nu se face nici o indexare intre valoarea de achizitie a apartamentului si valoarea actuala (de catalog) si acea expertiza pe care ea o detine nu are nici o relevanta in cadrul partajului.
Va multumesc pentru confirmari si pentru sfaturi
Corect! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ioanabarbu ioanabarbu Sunt la a doua casatorie. Am cumparat inainte de a doua casatorie un apartament cu credit bancar, cu avans platit la vanzator. Acum platesc ratele pentru ... (vezi toată discuția)
Cota parte ce revine copilului din casatorie anterioara bya28 bya28 Buna ziua , ma intereseaza care este procentul care ii revine unui copil din partea tatalui in cazul in care parintii au divortat , tatal detine un ... (vezi toată discuția)
Dreptul de creanță asupra unui bun "omis" din succesiune se prescrie, sau încă pot cere în instanță recunoașterea lui? Florina99 Florina99 Buna seara, In urma cu 8 ani, in urma decesului tatalui meu, am facut succesiunea cu sotia acestuia. Asa cum i-am promis tatalui, nu am deschis actiune de ... (vezi toată discuția)