In urma succesiunii am mostenit din apartamentul tatalui meu ( decedat in 2006) cota de 3/8, restul revenind sotiei.
Avand in vedere ca apartamentul este achizitionat prin credit ANL in anul 2000, si este in curs de desfasurare, soldul fiind de 22855.07 eur,( din care dobanda este de 10000.52 eur) cum se calculeaza pasivul?
Mama vitrega pretinde ca se aplica o cota de indexare rezultata din diferenta dintre pretul de achizitie al apartamentului si valoarea actuala, cota care se aplica la valoarea pasivului; nu numai ca se scade valoarea ce imi revine din credit dar se si indexeaza ?
Ma puteti lamuri cum se obtine acest procent ? Exista vreo formula clar stabilita sau fiecare inclina balanta in favoarea personala?
Multumesc tuturor pentru lamuriri. Ca sa fac o scurta recapitulare, eu nu trebuie decat sa fac o recalculare a sumelor platitte bancii (rate) de sotia supravietuitoare, rate la care eu nu am participat. In rest, pentru partaj, se va lua in calcul doar activul /pasivul din momentul decesului tatalui meu. La cestea eu voi participa proportional cu, cota pe care o am din apartament. Deci nu se face nici o indexare intre valoarea de achizitie a apartamentului si valoarea actuala (de catalog) si acea expertiza pe care ea o detine nu are nici o relevanta in cadrul partajului.
Va multumesc pentru confirmari si pentru sfaturi
Mostenire
ioanabarbu
Sunt la a doua casatorie. Am cumparat inainte de a doua casatorie un apartament cu credit bancar, cu avans platit la vanzator. Acum platesc ratele pentru ... (vezi toată discuția)