avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Detasarea in cadrul altei institutii, urmata de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Detasarea in cadrul altei institutii, urmata de reorganizare

Un funcţionar public este detaşat in cadrul altei instituţii pe o perioada de 6 luni şi in acest interval se supune reorganizării instituţia de la care a fost detaşat. Mă interesează ce se întâmplă cu postul rămas in urma detaşării daca se pune problema reducerii organigramei şi daca participarea la concurs pe acel post alături de ceilalţi functionari cu aceleaţi atribuţii este obligatorie chiar şi atunci când acesta este detaşat. La incetarea detaşării, funcţionarul care nu a participat la concurs, mai are locul asigurat ?
legea nr.188/1999
"Art.89
(4) Pe perioada detaşării funcţionarul public îşi păstrează funcţia publică şi salariul. Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care este detaşat este mai mare, el are dreptul la acest salariu. Pe timpul detaşării în altă localitate autoritatea sau instituţia publică beneficiară este obligată să-i suporte costul integral al transportului, dus şi întors, cel puţin o dată pe lună, al cazării şi al indemnizaţiei de detaşare."
functia dvs publica, nu poate fi supusa reorganizarii/reducerii pe perioada cat sunteti detasat. :)
mihaicalinescu STIE. Si de aceasta data a raspuns CORECT.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de detasare gh3gh1 gh3gh1 am un functionar public detasat pe 3 luni la institutia nostra. Domiciliul functionarului, cat si locul sau anterior de munca se afla intr-o localitate la 8 km ... (vezi toată discuția)
Mutare si detasare danielacr danielacr Buna ziua! In cazul in care am fost mutata temporar la un alt compartiment 6 luni, se poate continua cu detasare 6 luni fara acordul meu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Detasare pe 6 luni brescanu_cristi brescanu_cristi Buna ziua. In urma reorganizarii cu regionalele si cu preavizele date am pierdut postul unde lucram cu nota de trecere la examen (peste 7) pentru ca eram 3 ... (vezi toată discuția)