avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara de servicii de la neplatitor ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara de servicii de la neplatitor de tva

Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la urmatoarea problema:
O firma din Romania platitoare de TVa primeste o factura de prestari servicii (serviciile se presteaza in Romania) de la o firma inregistrata in Marea Britanie, neplatitoare de TVA. Fiind o achizitie intracomunitara, mai este necesara inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari, avand in vedere faptul ca prestatorul nu este inregistrat ca platitor de TVA?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cata_68 , utilizator 14:04, 17 Iunie 2011
ce fel de servicii?
Am si eu aceasi problema.

Serviciile prestate sunt de design grafic. Persoana este self-employed in Marea Britanie, si este neplatitoare de tva.
Serviciile se refera la tehnici de tranzactionare pe orice piata
cata_68, din ce ai postat nu se intelege ce fel de servicii iti presteaza. Reiese doar din ce domeniu sunt serviciile, insa nu rezulta exact ce anume. Poate fi orice inclusiv training referitor la tehnicile de tranzactionare. Practic trebuie a ne spui exact ce anume servicii iti presteaza.

stefanskh, nici informatia ce ne-ai oferit-o tu nu este completa. Serviciile de design grafic sunt in legatura cu un bun imobil? Daca da, unde este situat bunul imobil?
Intr-adevar serviciul se refera la trainingul in legatura cu tehnicile de tranzactionare.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Este sau nu achizitie intracomunitara martady martady buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspunsla intrebarea: daca platesc o publicitate pe google si primesc factura de la \"Google Ireland Ltd\", in ... (vezi toată discuția)
Prestare serv. intracomunitara? psilvie psilvie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: SC RO (inregistrata in ROI) trebuie sa emita o factura (contravaloare cost participare expozitie) ... (vezi toată discuția)
Participare la targ in romania.cum facturez catre italia 50% din suma (dpdv al tva) iuliaiuly iuliaiuly Buna ziua, Firma noastra a participat la un targ in Romania, platind chirie si TVA-ul aferent. Firma din Italia (noi fiind distribuitorii lor in Romania) ... (vezi toată discuția)