avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lamurire-tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lamurire-tagada paternitate


Buna ziua,

in urma unui proces de tagada a paternitatii s-a obtinut efectuarea testului ADN. Testul s-a efectuat, insa daca urmatorului proces este abia in sept. Ideea este ca de la IML s-a spus ca rezultatul se va trimite in decurs de o luna la Judecatorie si va fi pus la dosar( mentionez ca a trecut deja o luna). Intrebarea mea este daca reclamantul poate vedea rezultatul acelui test, avand acces la dosar, in conditiile in care avocatul sau este momentan plecat din tara si care ar fi procedura. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 22:00, 24 Iulie 2008
Reclamantul are acces la dosar oricand, chiar daca acesta are avocat si este plecat din tara. Reclamantul este parte in proces si nimeni nu-i ingradeste dreptul de a studia actele si lucrarile de la dosar. Nu trebuie decat sa formuleze o cerere pentru studiu si sa o depuna la arhiva instantei.
Va multumesc pentru lamurire.
in mod normal , daca prezentati buletinul de identitate la arhiva ar trebui sa va lase sa studiati dosarul. nu cred ca este necesar a formula vreo cerere in acest sens
Solicitati dosarul la arhiva judecatoriei, pe baza c.i./b.i. Daca nu este in arhiva, puteti cel mai tarziu, la prima ora cand aveti acces in sala de judecata, la termenul dispus de instanta, tot pe baza de buletin.
smarab a scris:

in mod normal , daca prezentati buletinul de identitate la arhiva ar trebui sa va lase sa studiati dosarul. nu cred ca este necesar a formula vreo cerere in acest sens


Aici depinde de practica instantelor. La instantele din Tulcea nici avocatii nu pot obtine un dosar fara sa aiba cerere aprobata de judec. servici(adica de grefierul de servici,...mai nou). Cu atat mai mult justitiabilii...
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
ContSters53919, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultat test adn dumitrachescu dumitrachescu am facut testul adn pe 28 mai la bucuresti prin instanta ,inca nu a ajuns trezultatul.Pe 26 iunie am proces daca nu ajung pana atunci cum pot afla rezultatul? ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate nicu31 nicu31 Buna seara.Sunt in proces cu o fosta \"prietena\" cu care am avut o aventura de o seara,din care dupa spusele ei am un copil.La procesul din data de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce pot face in cazul in care iml cluj napoca da un ... Andreea Costin Andreea Costin Buna ziua, ce pot face in cazul in care IML Cluj Napoca da un termen nesimtit pentru comunicarea rezultatelor unui test ADN? Ni s-a comunicat ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)