avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Primire executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Primire executare silita

As avea nevoie de un raspuns cat mai rapid! am facut un credit pentru cineva acum ceva timp (aproximativ 2 ani), si de curand am primit acasa scrisoare ca sunt in executare silita, conform deciziei judecatoresti nr.. . Problema este ca de curand am achizitionat o masina (f greu si deloc scumpa).. dar vreau sa stiu daca exista pericolul sa-mi puna sechestru pe masina. sau imi vor lua banii din salar ?
astept un raspuns urgent, multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: elena1986 , utilizator 14:38, 16 Iunie 2011
Salut,

Executarea silita poate fi pe toate bunurile mobile si/sau imobile ale debitorului.
Practic pot sa aleaga asupra caror bunuri ( mobile/imobile) se vor indrepta. Daca considera ca este mai avantajos pentru ei sa puna sechestru pe masina vor pune sechestru daca insa vor considera mai avantoajoasa poprirea salariului vor merge pe poprire.

Personal cred ( atentie personal ) ca vor pune poprire pe salariu daca automobilul nu are o valoare de piata ce poate acoperii creanta, poprirea este mai simpla si mai rapida dar nu puteti fi sigur si nici noi pe forum nu putem stii cum va dorii sa execute creanta executorul.

Cel mai bine ar fi sa va duceti la executorul de la care ati primit somatia de executare si sa incercati o rezolvare amiabila.

cu stima
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
Wladelu , utilizator
In general, executorii bancari merg pe executare silita in toate formele, pe toate bunurile.
Sunati la banca si incercati sa gasiti o solutie impreuna cu cei ce se ocupa de astfel de spete. Exista un departament special creat in fiecare banca.
Puteti face un contract de vanzare-cumparare pe masina, incheiat de mana, cu o persoana in care aveti incredere, in asa fel incat atunci cand incearca executorul sa v-o sechestreze sa aratati ca nu mai este a dvs.

Succes!
Multumesc mult pentru sfaturi. Intr-adevar masina de abia ar acoperi creditul desi e din 99 .. si alt bun pe numele meu nu mai exista!.. multumesc oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru ordin judecatoresc mobil dicoflenac dicoflenac buna seara! daca am pus sechestru pe un automobil de catre un executor judecatoresc si intre timp am adus un alt automobil din germania, daca il inregistrez pe ... (vezi toată discuția)
Executare credit nevoi personale Cristinush1234 Cristinush1234 Am o executare silita pe un credit de nevoi personale si vreau sa imi cumpar o masina. Poate executorul sa imi ia masina daca o cumpar sau imi continua cu ... (vezi toată discuția)
Sechestru ioanaiux ioanaiux Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate daca am incheiat acum 4 ani un contract de imprumut personal, si am intarziat la plata ratelor deoarece am ramas in ... (vezi toată discuția)