avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum aflu daca am plangere la Politie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum aflu daca am plangere la Politie?

Buna ziua,

Acum cateva zile am avut un incident in trafic cu un sofer in urma caruia acesta a chemat Politia. Concret, traversam o alee dintre blocuri, soferul m-a vazut, m-a lasat sa trec si, inainte sa ajung pe trotuarul de vis-a-vis, a demarat masina si a trecut pe langa mine, adingandu-ma cu capota.

Eu am crezut ca m-a sicanat intentionat si am dat o palma in masina. Dansul a oprit si mi-a zis ca vorbea la telefon si de asta m-a atins cu masina, nu ca a facut-o intentionat. A chemat Politia, am asteptat sosirea echipajului si soferul le-a spus politistilor ca i-am strambat capota.

Bineinteles, nu le-a zis polistilor ca vorbea la telefon si ca de-asta m-a sicanat ci ca el a trecut de mine, nu a fost niciun incident intre noi, iar eu i-am dat din senin cu pumnul in masina si apoi am asteptat sa vina Politia.

Politia ne-a luat datele amandurora si mi-a zis ca sunt liber. Soferul a spus ca o sa mearga la Politie sa faca plangere penala.

Cum ma pot interesa daca a facut sau nu plangerea respectiva? Ar trebui sa sun la sectia de Politie unde am auzit ca se duce? Daca a facut plangerea, ce credeti ca se poate intampla mai departe dpdv legal?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raducutzzu , utilizator 16:20, 16 Iunie 2011
Buna ziua,

puteti sa mergeti la sectia respectiva si sa intrebati ori puteti sa asteptati pur si simplu, urmand ca politistul care se ocupa de dosar sa va citeze.

Nu trebuie sa va faceti multe griji in privinta acestui dosar. Probabil ca veti primi o amenda administrativa.

Avocat Boncu
Gaseste-ti un avocat care sa se ocupe de ,,beleaua'' in care singur te-ai bagat ! Nu te crede mai smecher decat esti ! Daca ala a facut plangere penala e cu cinci mutari in fata ta (sub toate aspectele !).
- nu te duci la sectie, nu dai telefon ! Lasi avocatul sa se ocupe !
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
ContSters207277, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri amandurora.

@costiboncu: Mai mult mi-e de pierderea de timp pe care o implica procedura. Ma gandeam sa ma interesez eu pentru ca voi fi plecat din tara de cateva ori in perioada urmatoare si n-as vrea sa se faca ceva in lipsa mea.

@sword: Sa repare, ce? El e singurul care sustine ca i-am strambat-o. Daca era chiar avariata masina ma gandesc ca Politia ne lua declaratie, se intrebau martorii etc. Am vazut si celelalte raspunsuri ale tale de pe aici, cred ca esti cam negativist. ;)
,,...cred ca esti cam negativist.'':D

Eu te-am sfatuit tinand cont de faptul ca ai despre tine o parere foarte buna (insa fara acoperire in fapte ) ! Ai facut niste greseli pe care orice ,,baiat'' le evita din reflex ! Sunt convins ca daca ai continua pe cont propriu ai mai aduna niste bile negre !
Alegerea iti apartine ! Mult noroc !
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
ContSters207277, utilizator
sword a scris:

,,...cred ca esti cam negativist.'':D

Mult noroc, dupa cum te vad o sa ai mare nevoie !
PS : De ce zicea ,,ala'' ca-ti face plangere penala ?!

As I said, sa nu dramatizam excesiv. Chiar si daca lucrurile stau cum ai zis tu (cu 2000 lei de plata), tot nu e asa grav cum faci sa para lucrurile.

Nu stiu. Dupa ce a ascultat ce aveam de zis amandoi, politistul ne-a zis ca suntem liberi. El a spus ca vrea sa faca plangere, politistul i-a zis sa se duca la sectie. Daca se ajunge la proces o sa apelez la un prieten avocat si asta e.

Pe mine ma interesa sa stiu cum pot afla daca am sau nu plangere si care ar fi traseul acestuia mai departe pentru ca stiu ca aici sunt oameni cu experienta in astfel de situatii (prietenii mei sunt pe drept comercial, M&A etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare si fuga de la locul faptei vmi vmi Buna seara! Am lasat masina in parcarea unui supermarket pentru a face cumparaturi.Cand m-am intors la masina am gasit-o avariata (usa sofer ... (vezi toată discuția)
Reparaþie maºinã dupã accident. Vlad112 Vlad112 Bună ziua, Dati-mi voie sa incep cu inceputul. Intr o sambata seara am iesit cu prietenii in club unde am consumat bauturi alcoolice (inclusiv soferul). In ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Anomar1985 Anomar1985 Buna ziua. Acum cateva zile am avut un accident rutier, eu am fost de vina, d-na din masina din fata mea a pus frana brusc dupa ce vreo 3, 4 km m-a sicanat in ... (vezi toată discuția)