avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii srl-d
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

srl-d

Buna ziua

Stie cineva pentru un srl-d care sunt contributiile care nu se platesc?
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 13:25, 16 Iunie 2011
OUG 6/2011:

Art. 5. — Microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant beneficiaza de urmatoarele facilitati:
c) scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza castigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plateste contributia individuala de asigurari sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;
sa nu depaseasca salariu mediu brut pe economie 2022
nu se plateste contributia angajatorului 20.8%, 25.8% si 30,8% in functie de conditiile de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl - d lorip lorip Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. 1. O societate SRL- debutant ce declaratii trebuie sa depuna la trimestru ? 2. Daca are ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale la un srl-d gabihob gabihob In cazul unei firme nou infiintate se aplica scutiri de la plata contributiilor sociale pentru salariati daca firma este o SRL-D? Daca da, despre ce ... (vezi toată discuția)
Srl-d cordis claudia cordis claudia Va rog sa-mi spuneti care sunt contributiile pe care le plateste un angajator srl-d pentru un angajat cu salariul minim pe economie si comparativ un srl normal (vezi toată discuția)