avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.
In cazul dezbaterii a doua succesiuni succesive, in cadrul aceluiasi Certificat de Mostenitor, taxele succesorale se achita pentru fiecare succesiune in parte sau nu are importanta numarul succesiunilor succesive dezbatute, in stabilirea taxelor asupra mostenirii. Va multumesc anticipat. Cu stima
Cel mai recent răspuns: ContSters185263 , utilizator 22:18, 18 Iunie 2011
Taxele de succesiune sunt stablite de catre notar pe baza unor grile.
Va trebui sa intrebati notarul despre aceasta, eventual intrebati pe la mai multi notari despre cuantumul acestor taxe.
Onorariile difera de la un notar la altul. In Bucuresti un simplu certificat de mostenitor( fara bunuri in patrimoniul succesoral) variaza,cel mai ieftin, gasit- 300 lei.
Intrebati notarii din localitatea competenta pentru dezbaterea succesiunii.
Buna seara.as dori sa va inteb? Tatal meu re unele terenuri in telorman botoroaga,el a decedat si nu stiu cum sa procedez.titul de proprietar el il are.eu trebuie sa fac succesiunea.
raul89 a scris:

Buna ziua.
In cazul dezbaterii a doua succesiuni succesive, in cadrul aceluiasi Certificat de Mostenitor, taxele succesorale se achita pentru fiecare succesiune in parte sau nu are importanta numarul succesiunilor succesive dezbatute, in stabilirea taxelor asupra mostenirii.

Taxele se stabilesc in functie de valoarea masei succesorale conform expertizelor notariale, se calculeaza pentru fiecare defunct si se cumuleaza.
poins a scris:

Buna seara.as dori sa va inteb? Tatal meu re unele terenuri in telorman botoroaga,el a decedat si nu stiu cum sa procedez.titul de proprietar el il are.eu trebuie sa fac succesiunea.

Dezbateti succesiunea la un notar public din localitatea unde a avut tatal ultimul domiciliu, mergeti cu certificatul de deces, actele de stare civila ale mostenitorilor si actele de proprietate ale tuturor bunurilor care au apartinut tatalui.

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)
Ma poate obliga cineva sa dezbat succesiunea? aurniky aurniky Buna ziua. Ma puteti ajuta? Tatal meu a decedat acum 12 ani. Nu am dezbatut succesiunea deoarece nu am considerat necesar, intre mine, sora mea si mama fiind o ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune laur2013 laur2013 buna seara, in ce conditii pot deschide succesiune daca suntunicul fiu, insa mama meatraieste? (vezi toată discuția)