avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... denumire asociatie ONG in 3 limbi
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

denumire asociatie ONG in 3 limbi

Buna
M-ar interesa daca este posibil ca sa inregistrez o asociatie cu 3 denumiri diferite (limba romana, engleza, maghiara). Si daca da cum se procedeaza si unde pot gasi formular de cerere pentru acordarea disponibilitatii denumirii.
Multumesc anticipat raspunsurile
Cel mai recent răspuns: negreanu_robert , utilizator 12:35, 26 Iunie 2011
Dar chiar credeti ca e asa important sa apara si in celelalte doua limbi faimoase? Puteti dezvolta asociatia si cu o singura denumire in limba romana. Nu credeti ca asta e cea mai importanta tinta pe care trebuie sa o aveti? Nu merge altfel.
Formularul pentru dovada disponibilitatii denumirii il uteti gasi la ONRC, iar prin acesta Ministerul Justitiei va acorda aceasta dovada, daca denumirea indeplineste conditiile prevazute de lege. Oricum, denumirea trebuie trecuta in Actul constitutiv si cererea de inregistrare se va depune la instanta (Judecatorie). Aceasta va va da un termen dupa 3 zile si va va cita in Camera de Consiliu, iar daca nu sunt indeplinite conditiile legale va va da un termen pentru remediere.
Oricum incepeti cu Registrul Comertului si cereti infornatii si acolo.
Scuze. Nu bagati registrul comertului in lumea ong-urilor. Poate vroiati sa spuneti judecatorie.
Adevarul este ca ar fi important sa putem folosi astfel. Mai stim de existenta asociatiilor care au denumire in limba romana, engleza, maghiara si folosesc aceste denumiri, numai ca nu stim daca au rezervat si acele denumiri sau efectiv cum au procedat.
george_neagu a scris:

Scuze. Nu bagati registrul comertului in lumea ong-urilor. Poate vroiati sa spuneti judecatorie.

Corect, disponibilitatatea denumirii se solicita Ministerului Justitiei, prin cerere, iar acesta o comunica prin posta. Graba...:). Eu va sfatuiesc, chiar si pentru detalii asupra posibilitatii de rezolvare a situatiei dvs sa va adresati aceleeasi institutii, direct (deplasindu-va la Bucuresti), prinposta sau prin mesaj mail. (mai comod). Iar pentru celelalte aspecte legale, asa cum spuneam, consultati norma legala aplicabila (O.G.26/2000 actualizata). Oricum instanta investita cu cererea, asa cum spuneam, va indica orice completare sau indreptare, necesare admiterii cererii, cu acordarea unui termen pentru indreptare. (judecatoria)
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
ContSters36411, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatie culturala sanda1956 sanda1956 1. De unde obtin formularul pentru obtinerea dovezii de disponibilitate a numelui asociatiei? 2. Sediul as. va fi intrun local al primariei. Ce acte ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume la o asociatie sportiva dodikyo dodikyo Buna ziua. Am o asociatie sportiva, care a fost infiintata in 2010 si functioneaza si in momentul de fata. As dori sa schimb numele asociatie. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Rezervare nume partid mircea2010 mircea2010 Sunt interesat de conditiile si procedurile pentru rezervarea denumirii si procedura inregistrarii unui partid! Nu stiu daca am ales categoria si forumul ... (vezi toată discuția)