avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbare de nume la o asociatie sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbare de nume la o asociatie sportiva

Buna ziua.

Am o asociatie sportiva, care a fost infiintata in 2010 si functioneaza si in momentul de fata. As dori sa schimb numele asociatie. Precizez ca in numele asociatiei este in felul urmator: Asociatia Clubul sportiv si numele. Ma poate ajuta cineva sa imi spuna care sunt pasii de urmat? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:51, 25 Septembrie 2014
Pasii sunt:
1. Adunare a asociatilor. Proces verbal prin care se schimba numele ( ATENTIE, cuvantul asociatie nu poate sa dispara) .
2. Mergeti la Ministerul Justitie si solicitati un certificat cu privire la numele ales.
2. Cu procesul verbal si certificatul respectiv mergeti la instanta la care ati legalizat initial asociatia si platind taxa de timbru veti primi un termen de judecata.
Doamne ajuta!

Rezolvatorul
Multumesc pt indrumare. Aici as mai avea o nelamurire.
Pasul 2 - 2. Mergeti la Ministerul Justitie si solicitati un certificat cu privire la numele ales.
Unde anume merg? in orasul in care am inregistrat asociatia? La Tg Mures este inregistrat. Am inteles ca trebuie sa platesc o taxa la trezorerie, si dupa aceea trebuie sa completez ceva formular pt numele solicitat? Tot asa se verifica numele ca pt un SRL?
Nu are legatura cu societatile comerciale.
Detalii aveti la adresa [ link extern ]
Multumesc frumos!
Rezolvatorul a scris:

Pasii sunt:
1. Adunare a asociatilor. Proces verbal prin care se schimba numele ( ATENTIE, cuvantul asociatie nu poate sa dispara) .
2. Mergeti la Ministerul Justitie si solicitati un certificat cu privire la numele ales.
2. Cu procesul verbal si certificatul respectiv mergeti la instanta la care ati legalizat initial asociatia si platind taxa de timbru veti primi un termen de judecata.
Doamne ajuta!

Rezolvatorul


Cuvantul ASOCIATIE poate sa nu mai faca parte din denumirea propriu-zisa, dar e termen generic care va insoti de regula denumirea. La un club sportiv, denumirea poate fi CLUBUL SPORTIV XYZ, insa in acte oficiale se va folosi formularea "Asociatia CLUBUL SPORTIV XYZ". Asa cum poti spune ABC SRL sau Societatea ABC SRL.
Procedura de modificare a denumirii este o modificare de statut, si aceasa la randul ei urmeaza aproape identic pasii de la infiintarea asociatiei...
Se cere si obtine de la Ministerul Justitiei dovada disponibilitatii denumirii noi. ( se poate si prin posta, exista formular-tip, exista taxa de 36 lei)
Se face sedinta de Adunare Generala in cadrul careia se voteaza modificarea statutului asociatiei in sensul modificarii denumirii
Se atesta avocatial PV sau extras de proces-verbal al sedintei AG si preferabil si forma actualizata de Act constitutiv si de Statut
Se plateste taxa judiciara de timbru de 100 lei
Se depune la judecatoria competenta cerere pe modelul din anexa la Ordinul Ministrului Justitiei nr. 954 / B / C / 2000 la care se anexeaza dovada disponibilitatii noii denumiri, o copie simpla xerox de pe statutul, actul constitutiv la forma existenta si a hotararii judecatoresti initiale, un numar suficient de exemplare din forma actualizata de statut si act constitutiv si PV sedinta AG, depuneti in original si certificatul de inscriere ca se va preschimba si veti primi, la cerere, un altul, in care e inscrisa noua denumire...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc modificare nume ong și să mai adaug căteva activități laurentiu gabriel laurentiu gabriel bună ziua, am o întrebare : dacă doresc să modific numele unui ong și să mai adaug căteva activități la cap. Scopul Asociației, este nevoie de ... (vezi toată discuția)
modificarea denumirii si formei juridice a unui club sportiv nonprofit elles elles Buna ziua. In anul 2005 am infiintat un club portiv nonprofit.Doresc sa-i schimb denumirea ASTFEL; club..(numele )fitness & beauty center (coafor, ... (vezi toată discuția)
Ref. club sportiv Costy S Costy S Buna ziua, Am infiintat o asociatie sportiva (persoana juridica fara scop patrimonial) si vreau sa o schimb in club sportiv. Mentionez ca doresc sa ... (vezi toată discuția)