avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia 300 - unde trec prestarile de servicii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia 300 - unde trec prestarile de servicii intracomunitare in care beneficiarul face taxare inversa?

1. Pentru Declaratia 300 - unde se trec prestarile de servicii intracomunitare in care beneficiarul face taxare inversa?

Furnizorul serviciilor este din Romania, inregistrat ca platitor de TVA si presteaza servicii IT intracomunitare catre o firma din UE platitoare de TVA. Firma din UE face taxare inversa.

2. Furnizorul serviciilor este PFA cu norma de venit, la ce interval ar trebui sa faca depunerea declaratiei 300: lunar, trimestrial, semestrial, anual?
Inregistrarea PFA-ul la norma ca platitor de TVA se face prin optiune.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:50, 17 Iunie 2011
1. rd. 3, 3.1

2. cand ati depus decl. 070, ce optiune ati bifat la perioada fiscala?
eu tind sa cred ca depuneti trimestrial, conform vectorului fiscal.
Intentionez sa merg si sa completez decl. 070 in zilele urmatoare. Vad ca se poate selecta de acolo Lunar, Trimestrial, Semestrial sau Anual.

Mai indraznesc cu o intrebare, in decl. 070 apare "1.10 Cifra de afaceri obtinuta in anul precedent din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere".
1) Trebuie completat punctul 1.10 pentru inregistrarea ca platitor de TVA prin optiune (pct 1.2)? Daca da presupun ca ar trebui sa fie aceeasi suma ca cea completata in decl. 392A..

2) La pct. 1.10 "Cifra de afaceri obtinuta in anul precedent din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere" intra si incasarile din prestari de servicii intracomunitare (Cod CAEN 6201 Activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)). Pentru aceastea factura apare cu TVA=0, intrucat beneficiarul face taxare inversa?

3) Daca inteleg eu bine pct. 3 si 3.1 vor contine aceeasi suma, in cazul prestarii exclusive de servicii intracomunitare.

xerxes a scris:

1. rd. 3, 3.1

2. cand ati depus decl. 070, ce optiune ati bifat la perioada fiscala?
eu tind sa cred ca depuneti trimestrial, conform vectorului fiscal.
1.dvs. trebuie sa bifati cu x la pct. 1.7, intrucat solicitarea vine ulterior inregistrarii fiscale, fiind declaratie de mentiuni (nu in momentul autorizarii ca pfa)
2. da, intra toate operatiunile
3. da


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare decont 300 tva pentru pfa Mark68 Mark68 Buna ziua! Am un PFA inregistrat in ROI si prestez servicii intracomunitare emitand facturi cu TVA 0.(netaxabil in Romania conf. art. 133 alin 2 Cod ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri declaratia 094 la pfa contawest contawest Buna seara, Va rog un sfat la completarea declaratie 094 O PFA platitoare de tva trimestrial cu tva la incasare cum completeaza declaratia 094 ,referitor ... (vezi toată discuția)
Declaratii tva codew codew Buna ziua, Sunt in curs de inregistrare pentru TVA. Am depus declaratia 070: trecere la TVA prin optiune. Am un contract cu o firma din UE. Prestez servicii ... (vezi toată discuția)