avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen contestare decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen contestare decizie concediere

In decizia de concediere mi s-a trecut ca termen de contestare 45 de zile conform legii 62/2011, dar conform codului muncii termenul de contestare este de 30 de zile? Ce termen este corect?Au trecut din rea intentie sau necunoastere 45 de zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 18 Iunie 2011
Termenul este de 30 de zile de la luarea la cunostinta in scris a concedierii.
buna, corect este termenul de 45 de zile, conform legii dialogului social care a aparut dupa modificarea codului muncii. Toate cele bune
Este adevarat ca art. 211, alin. 1, lit. a din legea dialogului social nr. 62/2011 prevede ca termen de contestatie 4 de zile de la data la care angajatul a luat cunostinta de masura dispusa.
Pe de alta parte, art. 268, alin. 5 din codul muncii prevede ca si termen de contestare 30 de zile de la data la care ati luat cunostinta de decizia de sanctionare (sanctiunea putand fi si desfacerea contractului de munca).
Dar pentru a evita eventuale interpretari depuneti contestatia in termen de 30 de zile si astfel o sa evitati orice discutii legate de termen.
marius33 a scris:

Termenul este de 30 de zile de la luarea la cunostinta in scris a concedierii.


Termenul este de 45 de zile de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa, potrivit art.211 alin.1 lit.a din Legea nr.62/2011.
Articol a abrogat implicit prevederile asemanatoare din Codul Muncii.

@ justicemn
Termenul este de 45 de zile si nu de 4 zile ...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestatie laura-jurist laura-jurist Buna ziua, in materia dreptului muncii, o decizie de incetare a CIM ca urmare de desfiintarii postului in ce termen poate fi formulata? 30 zile conform art. ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de concediere 45 de zile versus 30 de zile Andy81gan Andy81gan Am si eu urmatoarea nelamurire: Am O societatea care nu are Contract colectiv de munca la nivel de ramura si nici contract colectiv de munca la nivel de ... (vezi toată discuția)
Contestare concediere individuala Popa_Jenica Popa_Jenica Care este termenul in care pot contesta o concediere individuala? Acest termen se aplica din momentul primirii preavizului sau a deciziei de concediere? Unde ... (vezi toată discuția)