avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie decizie de concediere 45 de zile versus 30 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie decizie de concediere 45 de zile versus 30 de zile

Am si eu urmatoarea nelamurire:

Am O societatea care nu are Contract colectiv de munca la nivel de ramura si nici contract colectiv de munca la nivel de unitate, iar in prezent CCM-ul la nivel national nu a fost inregistrat deci nu este aplicabil.

Ma intereseaza care este termenul de contestare a decizie de concediere avand in vedere ca in Codul Muncii este reglementat un termen de 30 de zile iar in Legea dialogului social este reglementat un termen de 45 de zile.

Din cate am observat Legea dialogului social reglementeaza raporturile de munca ale angajatilor care au si un CCM ori in situatia mea nu exista un CCM.

Totusi din cate am observat, Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa reglementeaza practica institutia abrogarii implicite. Sa inteleg ca Noua lege (cea a Dialogului Social) fiind o lege mai noua abroga implicit termenul din Codul Muncii, iar termenul legal ar fi de 45 de zile.

Astept cu nerabdare si alte pareri sau jurisprudenta daca exista deja.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:07, 4 Februarie 2012
Nu pot fi doua termene diferite pentru acelasi obiect. daca obiectul discutiei il constituie concedierea vom avea in vedere dispozitiile privitoare la concediere mentionate in codul muncii.
Contestatia deciziei intra sub incidenta conflictului de munca ale carui reglementari le gasim in legea 62/2011/termen de contestare 45 de zile.
Legislativul are prea mult de lucru astfel incat sa-si mai faca timp si pentru punerea de acord a anumitor acte normative ale caror texte "se bat cap in cap". Si nu sunt putine de rectificat.
Intr-adevar, art.211 lit.a din Legea nr.62/2011 a abrogat implicit prevederile art.268 alin.1 lit.a C.mun. ... astfel incat, termenul de contestare a unei decizii de incetare a contractului individual de munca este de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare in instanta a deciziei de desfacere a contractului de munca PopaPopas1 PopaPopas1 In data de 21 dec 2011 trebuiau sa se incheie formalitatile de desfacere a contractului de munca, respectiv sa mi se plateasca ultimele drepturi banesti ce mi ... (vezi toată discuția)
Modificari legislatia muncii. care lege se aplica ? irol irol 1.Noua lege- Legea dialogului social prevede: .Art. 211 \"Cererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate dupa cum urmeaza: a) masurile ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizie concediere dreptaciul dreptaciul In decizia de concediere mi s-a trecut ca termen de contestare 45 de zile conform legii 62/2011, dar conform codului muncii termenul de contestare este de 30 ... (vezi toată discuția)