avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

propietate

buna ziua, as dori si eu un raspuns, daca o persoana a cumparat un teren de 240 de metri cu chitanta de mana si a platit impozit dupa care a facut acte de uzucapiune dovedind ca a locuit la adresa respectiva de peste 40 de ani, si a mai adus o chitanta de mana cum ca ar mai fi cumparat alti 240 de metri cu o diferenta de u8n an fata de prima chitanta dar pe al doilea teren nu a platit taxe sau inpozite in acesti 40 de ani,eu pot face dovada ca a ocupat acel teren abuziv si daca da ce se poate intampla, pot achita eu taxele si inpozitul pe acei 40 de ani si sa-mi revina acel teren, chiar daca are acea hotarare judecatoreasca de uzucapiune pe tot terenul, persoana dacand fals in acea chitanta a doua. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionela1965 , utilizator 18:16, 19 Iunie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A obtinut o hotarare de uzucapiune pentru ambele terenuri ce rezulta din chitante sau numai pentru o singura parcela corespunzatoare unei singure chitante?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate este cam tarziu .... dupa 30 de ani, chiar daca nu ar fi avut nici un titlu, daca a stapanit terenul ca un bun proprietar fara sa fi avut litigii cu privire la acest teren putea obtine constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune.
Si in plus, inteleg ca hotararea obtinuta vizeaza si acest teren care era mentionat in cea de-a doua chitanta.
VA MULTUMESC , DAR A DOUA CHITANTA A SCRISO SI SEMNATO DUMNEALUI, ACEL TEREN NU IA FOST VANDUT DE NIMENI NICIODATA, EU MA INTREBAM DACA FAC DOVADA CA TIMP DE 40 DE ANI NU A PLATIT IMPOZIT STATULUI PE TOTI 440 DE METRI CI DOAR PE 220 PLUS CA A DUS O DOVADA FALSA, CHIAR DACA A LOCUIT PE TOATA ACEASTA SUPRAFATA NU TREBUIA SA PLATEASCA INPOZIT, EU DOREAM SA STIU DACA POT INTRA IN POSESIA A CEI 240 DE METRI PLATIND DIN URMA TOATE TAXELE SI IMPOZITELE. VA MULTUMESC
PE AMANDOUA CHITANTE DAR PE 240 DE METRI A PLATIT IMPOZIT SI ERA TRECUT SI PE ROL CU ACELAS METRAJ, IAR CAND A FACUT UZUCAPIUNEA SA PREZENTAT CU A DOUA CHITANTA SCRISA SI SEMNATA DE EL, DECI EL A FOLOSIT SI OCUPAT TOTI CEI 480 DE METRI DAR PE ROL EREAU 240 SI DOAR PENTRU ACESTI METRI PLATEA INPOZIT, SA INTELEG CA DACA CUMPAR 3 METRI SI PLATESC INPOZIT ABUZIV POT SA MAI OCUP INCA TREI SI DUPA 30 DE ANI FAC DOVADA CA AM LOCUIT CA UN BUN PROPIETAR FARA LITIGII NIMENI NARE NIMIC CU MINE SI POT SAMI FAC ACTE PE TOTI CEI 6 METRI DE TEREN CHIAR DACA AM SCRIS O CHITANTA SI SEMNAT CU MANUTA MEA. MULTUMESC
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai scrieti cu majuscule. Avem impresia ca tipati. Aici se poarta discutiile in mod calm si civilizat.
Raspunsul este : Nu, nu se mai poate face nimic.
Intrebarea, evident retorica, este : ce ati pazit 40 de ani??
Ati primit deja raspunsuri pertinente. Sunt suficienti 30 de ani pentru cineva sa ocupe chiar si abuziv un teren pentru a deveni proprietar, atata vreme cat adevaratul proprietar nu face niciun "gest" sa reintre in posesia bunului. Legea il protejeaza pe cel care are grija de bun, nu pe cel lipsit de diligenta, fie el chiar adevaratul proprietar.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune, impozit Alexm28 Alexm28 Buna ziua! In cazul dobandirii proprietății asupra unui teren prin uzucapiunea de 30 de ani, se va plăti impozit retroactiv? (vezi toată discuția)
Uzucapiune coindivizari tania71 tania71 Am urmatoarea speta: X decedeaza in anul 1970. In urma succesiunii, mosteneste Y(sotul) si cei trei copii (A, B si C), fiecare copil cate 1/8. Dupa 7 ani ... (vezi toată discuția)
Impozit >proprietar ??? mihais1981 mihais1981 Stiti cumva daca exista vreo lege conform careia daca platesc impozit pe terenul altuia timp de o anumita perioada de timp si pot dovedi ca am platit impozitul ... (vezi toată discuția)