avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma sau absolventul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma sau absolventul?

Daca angajez un absolvent si beneficiez de subventie... Cine returneaza salariile+dobanda, daca angajatul(absolvent) pleaca din proprie initiativa inainte de cei 3 ani? Angajatul nu cred ca e obligat sa ramana 3 ani, dar nici firma nu ar fi vinovata in acest caz, asa ca...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 21:03, 25 Iulie 2008
Daca angajatul pleaca din proprie initiativa nu trebuie sa returnati nimic.
Doar informati agentia de somaj, la care ati depus actele pentru acordarea subventiei, ca respectiva persoana nu mai este angajatul dvs. La aceasta informare trebuie sa atasati demisia (neaparat cu efectuarea intregului termen de preaviz).
Incepand cu data incetarii contractului de munca nu veti mai primi subventia...
Multumesc pt raspuns!
Firma nu va plati nimic numai daca salariatul pleaca prin demisie (art.79 din Codul muncii).
Cand duceti ultima anexa la AJOFM, pentru salariatul respectiv, anexati si decizia de incetare a contractului individual de munca, inregistrat la ITM.
Cand ati semnat Conventia cu AJOFM pentru salariatul respectiv ati vazut ca sunt niste obligatii pe care daca nu le respectati sunteti bun de plata.
Angajatorii care inceteaza raporturile de munca sau de serviciu ale absolventilor, anterior termenului de 3 ani sunt obligati sa restituie, in totalitate, agentiilor pentru ocuparea fortei de munca sumele incasate pentru fiecare absolvent plus dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei in vigoare la data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu, daca incetarea acestora a avut loc din urmatoarele motive:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 55 lit. b), art. 56 lit. c), e) si f) si art. 65 din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare; ...
daca imi permiteti as sublinia - decizia de sa aiba viza itm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare somer absolvent lelena_b lelena_b am angajat in 2010 o asistenta aflata la momentul respectiv in somaj, dupa terminarea postlicealei, pe perioada nedeterminata. am primit un an de zile lunar o ... (vezi toată discuția)
Angajare comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: - Sefu vrea sa angajeze un baiat in urmatoarele conditii : - a terminat o scoala ... (vezi toată discuția)
Angajare somer - scutiri taxe Nafets Nafets Exista posibilitatea de a avea anumite avantaje fiscale, inlesniri, etc... in cazul in care se angajeaza someri sau proaspat absolventi. Printre multe conditii ... (vezi toată discuția)