Buna ziua,
Sotul meu a fost condamnat in Slovenia pentru furt,in prima instanta la 1 an cu inchisoare.Trebuie sa mentionez faptul ca in acelasi caz mai este implicata o persoana care a primit acceasi pedeapsa ca a sotul meu.
Am intrebat avocatul sotului meu daca este bine sa faca apel sau nu si m-am trezit ca atat avocatul sotului meu cat si avocatul celeilalte persoane cat si procuratura au facut apel.Pana aici toate "bune"daca asa au considerat dansii de cuviinta asa au facut si ne-am pus toata increderea in dumnealor mai ales pentru ca niciodata nu am trecut prin astfel de probleme,sotul meu este la prima infractiune din viata lui.Procurorul de caz a cerut in apelul sau ca cei doi sa primeaseca pedeapsa cu inchisoarea de 2 ani si 6 luni si o amenda de 1000 de euro si acest lucru s-a si intamplat...Este posibil ca Inalta Curte sa accepte sa dea exact pedeapsa ceruta de procuror???Ei chiar nu aveau nimic de verificat ...Cel mai mult si mai mult ma mira faptul ca in apelul procurorului scria ca sotul meu a mai fost condamnat in trecut,lucru complet neadevarat,cu ajutorul Ambasadei am reusit sa obtin cazierul sotului meu,pe care oricum il aveau la dosar,cu siguranta,am trimis cazierul avocatului sotului meu pentru a putea dovedi ca ceea ce scrie procurorul in apelul sau este fals si aceasta proba nici macar nu s-a luat in considerare,nici macar faprul ca nu a mai fost inchis pana in prezent,niciodata.
Totul a iesit asa cum a dorit procurorul de caz mai ales ca aparatori au fost doi avocati ,nu numai unul!
Ceea ce mi se pare complet exagerat este faptul ca pedeapsa a crescut cu 150%!!Este posibil asa ceva???Este posibil ca in apelul procurorului sa apara scris ca cei doi trebuiesc dati drept exemplu pentru altii,sa nu mai comita infractiuni de gen pe teritoriul Sloveniei???Asta nu este discriminare pe fata?
Multumesc!
Si la noi se intampla sa se admita apelul sau recursul parchetului si sa se mareasca pedeapsa ori sa dea cu inchisoare in loc de suspendare . E vorba de aplicarea legii si aprecierea faptelor nu de discriminare .
Ok,asta inteleg,asa o fi dar ce inseamna faptul ca in apelul procurorului exista scris faptul ca pedeapsa trebuie sa se mareasca la 2 ani si 6 luni cat a vrut dumnealui pentru ca cei doi sa fie dati exemplu pentru altii.Asta cum o mai explicati?
Este normal asa ceva?Fiecare persoana are dreptul sau la un proces corect nu pentru a fi dat drept exemplu pentru alte persoane.
da, este posibil daca parchetul a promovat apel in sensul ca a considerat ca pedeapsa e prea mica raportata la fapta si inculpat. mie personal pedeapsa mi se pare prea mare insa aici numai avocatul sotului dvs stie cum a facut apararea.