avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor va rog! Recurs la condamnare se poate ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor va rog! Recurs la condamnare se poate ?

buna ziua

am mai scris in acest forum cu acest subiect este vb de o inselaciune de 3000 de euro a 15 persoane cu niste locuinte anl .
Acuma am primit condamnarea care suna astfel:

Solutie: - condamnă pe inculpat la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu aplic. art. 81 Cod penal.

Nu inteleg la ce se refera art.81 cod penal ? Si ce mai pot face in acest sens sa imi dea cu suspendare ? Precizez ca de la condamnare au trecut 4 zile!

Va rog ajutati-ma ! Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:50, 18 Octombrie 2011
art.81 c.pen. prevede conditiile aplicarii suspendarii conditionate, prin urmare ati fost condamnat/a la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
In conditiile date, termenul de incercare este de 5 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare ( 3 ani pedeapsa aplicata + 2 ani interval de timp prev de art. 82 c.pen.)

Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Este condamnare cu suspendare conditionata, ceea ce inseamna ca nu veti face inchisoare dar condamnarea se inscrie in cazier . Daca insa nu veti avea pe viitor un comportament social normal , la o noua condamnare aveti sansa sa executati pedepsele in inchisoare.
Nu se pune in executare decat de la ramanerea definitiva a condamnarii. Aveti posibilitatea de a folosi calea de atac daca sunteti la sentinta de fond. Urmariti daca partile adverse sau procurorul, ataca hotararea. Consultati un avocat.
Multumesc pentru raspuns. In acel 5 ani sunt in libertate sau in inchisoare ??
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei presupune executarea pedepsei in stare de libertate .
Da, nu veti merge la inchisoare dar daca veti comite o infractiune veti ajunge la inchisoare.

Alte discuții în legătură

Anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei badila steluta badila steluta am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei ... (vezi toată discuția)
Recurs - explicatie sentinta geo-vem geo-vem Dispus rejudecarea Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate cererile formulate de recurentul parte vătămată şi civilă M.N. şi recurentul inculpat D.S ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala pronuntata perm cond sergiucsv sergiucsv Buna ziua. ieri mi s-a pronuntat sentinta, am citit-o dar nu pricep nimic, daca ati putea sa ma lamuriti. Multumesc anticipat. SP. 253/15.02.2011 În baza ... (vezi toată discuția)