avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cabana pe teren arabil/extravilan \"la gradina\"
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cabana pe teren arabil/extravilan "la gradina"

De ce fel de autorizatie este nevoie pentru o constructie fara utilitati pe teren extravilan (proprietate privata).
Daca sunt restrictii in ce priveste suprafata consturctiei sau alte restrictii - care ar fi acestea?
Cel mai recent răspuns: adrian-zen , utilizator 11:31, 21 Iunie 2011
Pai va trebuie autorizatie de constructie pe care o obtineti de la primaria din localitatea in a carei raza e situat terenul. Acolo va spun ce ate trebuie sa duceti la ei si cat va costa. O sa va trebuiasca si un proiect al constructiei.
Am inteles, dar existao lege ce ar putea fi consultata in prealabil fiindca uneori la primarie se vorbesc verzi si albastre...consider ca e util sa mergi acolo cu temele facute ca altfel uneori la astfel de intrebari se raspunde cu "nu se poate". In legea 50 nu am gasit referire la un astfel de caz desi sunt si vor mai fi multe constructii de tot felul pe terenuri private insa fara cine stie ce autorizatii. Probabil majoritatea sunt ilegale der tocmai de aceea intreb care ar fi cadrul legal fiindca un PUZ pentru un loc mai mult sau mai putin izolat e mult prea scump pentru o singura constructie (gospodarie)
Aveti aici info detaliate


[ link extern ]
OK, multumesc pentru link; acolo e tot ce stiam mai putin raspuns la intrebarea mea...
In principiu cred ca incep sa inteleg, ceea ce vreau nu se poate face decat ilegal...m-asteptam la asta; tipic romanesc - ca la noi la nimenea.

Adevarul e ca nu stiu cum e la altii cu intravilan/extravilanul dar am vazut tot felul de constructii pe coclauri ce nu vad cum ar putea apartine la intravilanul unei localitati si ma gandeam ca este si vre-o reglementare gen "insula" intravilan pe mijlocul campului extravilan, eventual cu ceva restrictii in afara de faptul ca e clar ca n-ai acces la utilitati dar se pare ca ma asteptam la prea multe ...

Hai sa intreb altfel, cum e cu casele de vacanta? cabane sau cum vrem sa le numim ce nu sunt in apropierea localitatilor/satelor ci oriunde altundeva pe camp/deal sau la munte. Presupunand ca terenul este proprietate privata-personala (extravilan arabil si vreau un garaj ori o camera unde sa stau sa ma odihnesc dupa ce ma batut soarele in cap in timp ce plantam morcovi :-). Nu-mi trebuie nici fundatie neaparat ca doar sunt solutii in est de mii de ani, eventual vreau o fantana ca sa-mi ud tzelina si treburi de genul asta, nu se poate decat ilegal?
Speram totusi sa exista o reglementare in sensul acesta; poate stie cineva
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren arabil intravilan felisana felisana Doresc sa cumpăr un teren pentru a construi o casa. Majoritatea trrenurilor care le-am văzut sunt trecute in CF - arabil intravilan. Mi se emite autorizatie ... (vezi toată discuția)
Se aplica noua lege si pentru terenurile extravilane sau agricole? ... andra921 andra921 Se aplica noua lege si pentru terenurile extravilane sau agricole? Sau trebuie sa fie intravilan? Am 5000 de m patrati de teren extravilan si de 3 ani am depus ... (vezi toată discuția)
Conditionarea obtinerii autorizatiei de constructie pentru teren la drum public de puz Ciprian68 Ciprian68 Va salut. Am o problema cu obtinerea unei autorizatii de constructie pentru un teren intravilan cu deschidere la drum public. Am tot citit si eu pe net ... (vezi toată discuția)