avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are dreptul......?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are dreptul......?

Buna ziua

Intrebarea mea e urmatoarea: are dreptul sotul meu sa ma scoata fortat din casa, cum se zice sa ma dea afara din casa fara sa am posibilitatea sa-mi iau copilul care e bebelus de 1 an si 6 luni? Si ce sa fac in situatia asta? Mentionez ca locuim in casa parintilor sotului meu s unde figurez si eu cu buletinul/i
Cel mai recent răspuns: Alex Niculescu , Consilier juridic 18:39, 23 Iunie 2011
Asa cum a spus si simonette12, "ordonanta presedintiala de incredintare a minorului, ordonanta pe calea careia puteti obtine incredintarea provizorie a acestuia ".... cu mentiunea ca intre timp sa va faceti mutatie in CI la alta alta adresa (acest lucru nu va afecteaza adresa de domiciuliu) si sa faceti dovada ca aveti resurse financiare. La acesta sustinere pot participa toti membrii familiei, prin declaratii.... Ce este foarte important, nu intreprindeti nicio actiune singura: anuntata politia, autoritatile in drept si evident, dupa circumstante, aveti nevoie de martori....pentru a va asigura probele intr-un viitor proces de divort si de incredintare a minorului.

Asa cum a spus si simonette12, "ordonanta presedintiala de incredintare a minorului, ordonanta pe calea careia puteti obtine incredintarea provizorie a acestuia ".... cu mentiunea ca intre timp sa va faceti mutatie in CI la alta alta adresa (acest lucru nu va afecteaza adresa de domiciuliu) si sa faceti dovada ca aveti resurse financiare. La acesta sustinere pot participa toti membrii familiei, prin declaratii.... Ce este foarte important, nu intreprindeti nicio actiune singura: anuntata politia, autoritatile in drept si evident, dupa circumstante, aveti nevoie de martori....pentru a va asigura probele intr-un viitor proces de divort si de incredintare a minorului.

=D>=D>=D>=D>
=============================================================== Pentru domna Cataliana Cov.... afirmatiile pe care le ati mentionat mai sus sunt cocludente ??? pentru ce trebuie sa isi faca mutatie la alta adresa pe BI/CI ??? pt. ce terebuiesc declaratiile la toti membri familiei ??? ce sa declare ??? a carei familii ??? care sunt autoritatile in drept,concret ??? despre ce circumstante vorbiti ??? cine stabileste drepturile copilului ??? martorii ??? Va sugerez nu va mai dati cu presupusul daca nu cunoasteti legislatia!
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
Alex Niculescu, Consilier juridic
soimul2010 a scris:

=D>=D>=D>=D>
=============================================================== Pentru domna Cataliana Cov.... afirmatiile pe care le ati mentionat mai sus sunt cocludente ??? pentru ce trebuie sa isi faca mutatie la alta adresa pe BI/CI ??? pt. ce terebuiesc declaratiile la toti membri familiei ??? ce sa declare ??? a carei familii ??? care sunt autoritatile in drept,concret ??? despre ce circumstante vorbiti ??? cine stabileste drepturile copilului ??? martorii ??? Va sugerez nu va mai dati cu presupusul daca nu cunoasteti legislatia!

Nu am decat atat sa va spun: ati fost vreodata dvs. personal intru-un proces de partaj? Eu da! Si am pierdut pt ca mama mea nu a putut sa depuna marturie.... si nu este vorba de cine stabileste drepturile copilului, acestea sunt reglementate prin legi, ci de autoritatea tutelara.... dar sa va fie poate mai clar, vedeti cazul Columbeanu... si partea cu domiciliu.....

Catalina Cov a scris:

Si am pierdut pt ca mama mea nu a putut sa depuna marturie....

Sigur, era normal sa va respinga proba cu martorul, pentru ca; Administrarea dovezilor
Art. 189
Nu pot fi ascultaţi ca martori:
1. rudele şi afinii pînă la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, chiar despărţit;
3. interzişii şi cei declaraţi de lege incapabili de a mărturisi;
4. cei condamnaţi pentru jurămînt sau mărturie mincinoasă.
Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. 1 pct. 1 şi 2.
Cod procedura civila actualizat prin:
Ordonanţă de urgenţă nr. 138/2000 - pentru modificarea şi completarea Codului de procedură civilă din 14 septembrie 2000, M. Of. 479/2000;
IMI CER SCUZE MESAJUL POSTAT JOI 23.IUNIE 2011,ORA 18,33 , a fost o eroare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta prezidentiala minor 3 luni ancuta.ana ancuta.ana sunt casatorita de 1 an, am un copil de 3 luni, si de cateva zile am plecat de la locuinta sotului meu in care locuiam cu el, copilul si parintii lui, in urma ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)
Cum divortez de sot violent? copilul s-anascut inaintea casatoriei. mirodenia mirodenia Buna ziua. Sotul meu nu lucreaza de 15 ani nicaieri. A avut ceva afaceri de care nu s-a ocupat sau n-au mers. Eu sunt salariata, am salariu bunicel. Lucrez ... (vezi toată discuția)