avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract intre 2 societati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract intre 2 societati

buna ziua,
am o intrebare : ce contract ar trebui incheiat intre 2 societati comerciale, X si Y, in care X e autorizata sa efectueze anumite lucrari si le va efectua in numele societatii Y ( care nu are momentan autorizatiile necesare ), dar societatea Y e cea care incheie contractele cu clientii ?
multumesc:)
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:20, 21 Iunie 2011
Ai putea incerca un contract de asociere in participatiune daca se pune problema sa se imparta profitul.
Y are vadul comercial x dreptul legal .Dar ai spus ca x trebuie sa efectuaeze lucrarile in numele societatii Y ceea ce nu se prea poate pentru ca s-ar interpreta ca un mandat y neavand ea insasi puterea de a face actul/
Deci ar merge o asociere in care profitul sa fie al societatii y.
Ps. Nu ma injurati este doar o mica opinie.
Contract de subcontractare.
Daca e sa-mi dau si eu cu parerea va recomand ca si Mr. Mihaileanu contractul de asociere in participatiune. Temei legal: prevederile art. 251-256 Cod comercial şi prevederi ale dreptului comun art. 1491 – 1531 Cod civil. Reglementarea fiscala a prezentului contract se face prin Codul fiscal art. 28 si art. 86 si prin Normele de aplicare a Codului fiscal( pct. 184-189)
multumesc pentru raspunsuri :bow:

practic firmele apartin aceleasi persoane, se gandea la un contract de parteneriat , vor fi numiti administratori diferiti din cate am inteles, o sa le sugerez varianta de contract de asociere in participatiune.....
acum sa vedem ce clauze :D
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
ContSters114803, utilizator
In acest caz s-ar putea gandi asociatii si la o fuziune a celor doua societati.

Alte discuții în legătură

Asociere in participatiune sau srl Nemuriciu Nemuriciu Ce varianta este mai buna in cazul a 3 persoane fizice care s-au hotarat sa aiba un site si care ar dori sa vanda si publicitate. In momentuld e fata unul este ... (vezi toată discuția)
Asociere in participatiune vuvuzela vuvuzela Ma adresez specialistilor in contabilitate pentru a ma ajuta in urmatoarea problema: Am doua intreprinderi individuale care au incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Ce forma de autorizare am nevoie pentru formatie muzicala? marianu20 marianu20 Buna ziua. Sunt seful unei formatii muzicale si as dori ce ar trebui sa fac pentru a intra in legalitate. As dori o forma de autorizare care sa fie ... (vezi toată discuția)