avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mutarea dintr-un penitenciar in altul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mutarea dintr-un penitenciar in altul

Buna seara am si eu citeva intrbari legate de mutarea unui detinut in alt penitenciar .Nepotul meu e inchis la giurgiu si familia locuieste la 136km departare ce as vrea sa va intreb, el are un copil de doi ani si ne este foarte greu sa-l ducem la el in vizita pentru ca fiind distanta foarte mare nu avem masina propietate personala si nu avem nici bani necesari sa-i dam pe una inchiriata .Din cauza asta am ajuns la el mai rar decit ne dorim .El e pe regim inchis inca nu iau schimbat regimul desi el are un comportament bun iese la munca si e cuminte nu are probleme cu nimeni si nu are rapoarte dar regimul nu il-au schimbat are de facut o pedeapsa de 7,jumate din care a facut 2ani si 3luni .Ce putem noi face sau el pentru a fi transferat in bucuresti noi fiind la o departare de 36km si vrem sa-l vizitam mai des sa-s vada copilul mai mult .Am inteles ca trebuie sa faca el o cerere de transfer la conducerea penitenciarul si apoi ei sa faca la ANP. Noi nu putem face nimic din afara sau mai exista altceva in favoarea lui va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:25, 22 Iunie 2011
Sfatul meu este ca atat detinutul,cat si familia sa faca cerere la ANP pt. a fi mutat in penitenciarul Jilava sau Rahova.
melinaR a scris:

sau mai exista altceva in favoarea lui

Cea mai simpla modalitate, afacerile judiciare.
as dori sa imi explicati ce sant afacerile judiciare ?
melinaR a scris:

as dori sa imi explicati ce sant afacerile judiciare ?



Daca veti proceda astfel-afaceri judiciare-veti cheltui in mod nejustificat timpul si banii justițiabililor .Nu veti face altceva decat sa aglomerati instantele de judecata bucurestene.Chiar si asa,aceste afaceri judiciare nu pot acoperi toata pedeapsa detinutului,deoarece atunci cand aceste afaceri vor lua sfarsit va fi mutat inapoi la penitenciarul Giurgiu.Or,daca veti argumenta temeinic cererea catre ANP pentru mutarea detinutului intr-un penitenciar din Bucuresti,veti avea cel putin certitudinea legalitatii acestei aprobari.
"Daca veti proceda astfel-afaceri judiciare-veti cheltui in mod nejustificat timpul si banii justițiabililor!"=D>

oricum bani justitiabililor sunt cheltuiti aiurea!

Alte discuții în legătură

Transfer penitenciar elena_h elena_h Buna ziua, Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)
Mutarea intr un alt penitenciar mai aproape de casa melinaR melinaR buna seara am un nepot care e inchis de 5 ani si ceva are de facut 7 ani jumate si e la un penitenciar de 100 si ceva de km distanta de casa ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Mutare in alt penitenciar manuel_cristescu manuel_cristescu Caut si eu un raspuns,fratele meu se afal in penitenciarul Poarta Alba acuzat de ultraj contra bunelor moravuri,mentionez ca pe parcursul arestarii nu a avut ... (vezi toată discuția)