avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Transfer penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Transfer penitenciar

Buna ziua,
Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost informata ca este posibil ca apoi sa fie transferat la alt penitenciar in alt oras,desi el si-ar dori sa execute tot in judetul din care este.Am inteles ca de la Bucuresti vine hotararea si as vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate sa fie mutat tot in judet,nu in alta parte.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:45, 24 Noiembrie 2011
mai precis acum la ce penitenciar este si la ce penitenciar va fi mutat?
nu cred ca va fi transferat in alta localitate decat daca penitenciarul unde se afla nu tine categoria din care dansul face parte.
de exemplu daca dupa "carantina" i se va stabili ca regim de executare regim semideschis iar penitenciarul nu tine decat condamnatii care au regimul inchis de executare atunci va fi transferat la un penitenciar de profil .
daca a ajuns in penitenciar va invata care sunt caile ca sa-si mai lungeasca sederea in acel penitenciar.
Pentru motive temeinice,familia sau apartinatorii detinutului pot solicita in scris ANP-ului ca detinutul sa fie mutat cat mai aproape de domiciliu,avand in vedere departartarea acestuia de domiciliul lor sau imposibilitatea materiala de a face vizite dese la detinut
Buna ziua ,
In aceasi situatie sunt si eu , fratele meu a fost transferat de la iasi de la tulcea de la regim inchis la semideschis si as dori sa il transfere cat ami aproape de domiciliu , avand penitenciar cu regim semi-deschis la botosani !! cui trebuie sa ma adresez pentru ai facilita transferul catre un penitenciar mai aproape de domiciliu?
va multumesc
trebuie sa faca cerere de transfer pe care sa o adreseze comisiei de individualizare din cadrul penitenciarului,comisie care o va inainta la administratia penitenciarelor cu aviz favorabil sau nu.

Alte discuții în legătură

Mutarea dintr-un penitenciar in altul melinaR melinaR Buna seara am si eu citeva intrbari legate de mutarea unui detinut in alt penitenciar .Nepotul meu e inchis la giurgiu si familia locuieste la 136km departare ... (vezi toată discuția)
Regimul semideschis itztu itztu Buna ziua! Ma intereseaza daca imi puteti spune care sunt penitenciarele in care se executa regim semideschis si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a te ... (vezi toată discuția)
Transferare la alt penitenciar paula_rodica paula_rodica Buna seara! Sotul meu este inchis in penitenciarul Baia-Mare cu o pedeapsa de 2 ani,iar el are domiciliu la cluj-napoca,cum se poate transfera la ... (vezi toată discuția)