avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nasterea fara asigurare medicala?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nasterea fara asigurare medicala?

Buna ziua,

Sunt gravida si urmeaza sa nasc in luna august a acestui an. As dori sa stiu care mai sunt reglementarile in acest moment referitor la nasterea/spitalizarea in cazul gravidelor fara asigurare medicala. Mentionez ca sunt necasatorita. Am inteles ca poate aduce adeverinta de munca/talon de pensie o ruda de gradul 1 cu gravida. Este adevarat sau trebuie platita spitalizarea si costurile operatie de cezariana?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:03, 21 Iunie 2011
1. Din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii:
Art. 213. - (1) Urmãtoarele categorii de persoane beneficiazã de asigurare, fãrã plata contribuţiei:
...
f) femeile însãrcinate şi lãuzele, dacã nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bazã minim brut pe ţarã.

2. Pentru asta trebuie sa mergeti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa primiti o adeverinta de asigurat. Intrebati inainte ce acte sa duceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata, nu am lucrat niciodata, de ce servicii gratuite beneficiez in situatia mea? claudia1313 claudia1313 buna,am 24 ani si in maxim o luna trebuie sa nasc,dar nu sunt asigurata deoarece nu am lucrat inainte deci nici nu depind de indemnizatia de la stat pentru ... (vezi toată discuția)
Insarcinata fara venituri halide halide buna ziua, sunt insarcinata, nu mai sunt salariata.Am inteles ca femeile insarcinate chiar daca realizeaza sau au realizat venituri din alte surse[b] ( ... (vezi toată discuția)
Coasigurare si indemnizatie pentru ccc ralwca ralwca Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legat de asigurarile de sanatate si indemnizatia de crestere copil. - daca nu lucrez si somajul l-am incheiat de ... (vezi toată discuția)