avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul

As dori sa-mi spuneti care este durata programului de lucru in perioada de preaviz? Eu fiind in preaviz, trebuie sa stau 8 ore la serviciu. Cand imi pot rezolva problemele legate de nota de lichidare si actele necesare pentru dosarul de somaj ? Fac mentiunea ca in decizia de concediere mi se comunica doar perioada preavizului nu si timpul de lucru.
Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:19, 22 Iunie 2011
Aveti grija ca la data de 17.12.2010, s-a semnat CCMN 2011 - 2014 care produce efecte incepand cu data de 01 ianuarie 2011.
Art. 74. alin (3): "În perioada preavizului, salariaţii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi cauta un loc de muncă, fără ca aceasta sa afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator."
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
viporo, utilizator
din cate stiu nu exista CCMN 2011-2014....
viporo a scris:

Aveti grija ca la data de 17.12.2010, s-a semnat CCMN 2011 - 2014 care produce efecte incepand cu data de 01 ianuarie 2011.
Art. 74. alin (3): "În perioada preavizului, salariaţii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi cauta un loc de muncă, fără ca aceasta sa afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator."

Acest CCMN nu a intrat in vigoare ... prin urmare, nu se pot aplica prevederi care nu au intrat inca in vigoare si nici nu o sa mai intre, intrucat , potrivit Legii nr.62/2011 nu se va mai incheia CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz simavio simavio buna ziua daca la o soc.com. s-au desfintat cateva locuri de munca este corect dpvl ca in perioada de preaviz angajatul sa vina 4 ore la munca si 4 sa-si ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in preaviz pialeone pialeone Buna ziua Intrebarea mea este daca este valabil articolul 74 alin.3 din CCM la nivel national 2011-2014 care spune ca: (3) În perioada preavizului, ... (vezi toată discuția)
Pontaj in perioada preavizului Megan Megan BUNA ZIUA! AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE ... (vezi toată discuția)