avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discriminare, atac la persoana sau cum poate fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discriminare, atac la persoana sau cum poate fi catalogata ?

Buna seara, ma numesc Criatian Florescu, sunt din Targoviste si as dori sa imi explicati, sa ma lamuriti cu privire la un aspect. Am fost declarat indezirabil, pur si simplu mi s-a interzis accesul intr-o sala de fitness, de catre patronul acestei sali datorita faptului ca nu am salutat pe acest domn. Ma simt pur si simplu naucit, sunt socat psihic, jignit in cel mai inalt grad cu putinta...nu am cuvinte sa pot descrie starea pe care o am in momentul de fata. Ba din contra acest patron m-a vituperat, eu insa nu am replicat in vreun fel.Va rog frumos ajutati-ma si pe mine cu o explicatie in acest caz pentru ca eu sunt pur si simplu constenat, discriminat...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 13:48, 27 Iunie 2011
Trebuie sa aveti probe pentru a dovedi cele relatate. Fara probe va consumati inutil.
Exista o Ordonanta - 137 / 2000 privind sanctionarea faptelor de discriminare. Exista si un Consiliu pentru Combaterea Discriminarii la care va puteti plange. Am avut un dosar la ei, un dosar beton, cu plangeri inaintate chiar pe timpul in care aveau loc acte de discriminare. Nu-i intereseaza decat discriminarea bazata pe etnie, au niste pusti care nu stiu sa faca o cercetare, planeaza multe suspiciuni asupra lor, dpdv meu de vedere ar trebui desfiintat, face mai mult rau decat bine. Deci nu va asteptati la o justitie ca in SUA, Franta, Anglia ...etc. asa cum visam uneori ...suntem in Romania.
Buna seara!
Va multumesc pentru raspuns!
Nu am dorit sa va dezamagesc. Doar sa cunoasteti realitatea. Daca vreti sa va "bateti" cu ei, din principiu si pentru un principiu promovat de democratiile autentice si ""preluate de cele noi, va ajut mai mult. Dar luptele pentru principii in tari cu democratie stramba, mimata, aduc doar prejudicii (materiale, de sanatate) celor care indraznesc. Uzura aceasta nu se merita, va spun din propria experienta, am luptat 3 ani cu o structura a unui minister- MApN, in 4 dosare si am castigat. Dar am pierdut dosarul 5 - abuz in serviciu - contra a 10 functionari de stat si am pierdut - chiar daca am probat cele reclamate", am pierdut, pentru ca luptam impotriva unui grup de functionari de stat, si instantele sunt platite de stat si...etc.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
Liciu Melu, Consilier juridic
Salile de fitness sunt proprietate privata sau chiar de stat(salile de sport).Accesul la aceste sali se face pe baza de plata unui abonament si ele functioneaza pe baza unui regulament de ordine interioara, regulament care arata in ce conditii sunteti acceptat acolo.Aceasta nu inseamna discriminare ci stabilirea unor reguli de conduita, pt.ca fiecare sa se simta protejat , fiecare sa poata sa-si efectueze exercitiile intr-un cadru civilizat.Aceste reguli le stabileste proprietarul respectivei sali si d-voastra aveti posibilitatea de a le accepta sau nu, nu sunteti obligat sa veniti la acea sala dar nici respectivul nu este obligat sa va primeasca.Inca o data, aceasta nu este discriminare-
Legea nr. 324/2006 defineste discriminarea ca fiind: "orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata, precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice".
Ganditi-va daca intrati in vreo astfel de categorie si pe urma putem vorbi despre discriminare.
In parte sunt de acord cu dvs. Dar, chiar daca sala de sport apartine unei persoane juridice de drept privat, regulile (Regulamentul) trebuie sa fie in acord cu legislatia in vigoare. Nu facem fiecare dintre noi ce vrem si ce ne taie capul pentru ca suntem patroni sau proprietari. Din pacate, unii dintre noi au inteles ca pot face orice si s-a ajuns in situatia in care scoatem pistolul pe geamul masinii si il impuscam pe partenerul de trafic. Nu ati fost atent la problema ridicata: domnul a fost dat afara din sala pentru ca nu a salutat patronul. Avem obligatia de a respecta regulile salii, asa este. Dar clientul nu este sunt obligat sa va salute pe dvs. pentru ca sunteti patron. Afara, prezenta patronilor este discreta, nici nu se simt, nu vor sa stinghereasca clientii, este o chestiune de bun simt, de demnitate, de respect etc. In plus, se intampla ca o persoana sa nu fie atenta, sa fie cu gandul in alta parte etc. Cazul prezentat este tipic de discriminare. Nu pot eu, in calitate de patron, sa permit accesul la sala cui vreau, in raport de simpatiile mele, de frustrarile mele. In fond este vorba tot de un serviciu public nu? Mai ganditi-va.

Alte discuții în legătură

Discriminare imbracaminte vorbaretu vorbaretu Buna ziua Am dorit zilele trecute sa merg intr-un bar/club. Cand am ajuns la intrare si dau sa intru, ma opreste un bodyguard si imi spune ca nu poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Lnterzicere acces bar butterfly35 butterfly35 buna ziua sunt noua pe acest forum,va rog sa ma iertati daca nu postez unde trebuie. as vrea sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare-detin un ... (vezi toată discuția)