avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somatie de plata potrivit og 5/2001?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somatie de plata potrivit og 5/2001?

Am fost angajat, la un srl, pana pe data de 12 iunie/2011cand am demisionat. Aceasta decizie am luat-o din cauza neplatii salariilor , comisioanelor, din luna aprilie pana la data demisiei mele si banii pe zilele de concediu neefectuate anul trecut , sperand ca in acest miod imi voi recupera banii.
Dar... surpriza !!! NU AVEM BANI !! :)) Vorbim la telefon si rezolvam! Am fost la ei la fiecare 2 zile, sa rezolvam amiabil ! NU AVEM BANI, ca trebuie sa paltim vama la un tir , ca nu au fost vanzari, ca.... #-o X-(
Daca cineva imi poate raspunde la intrebarea : SE POATE REZOLVA ACEASTA PROBLEMA CU O SOMATIE DE PLATA CONFORM ORDONANTEI 5/ 2001?
Mentionez ca am copie dupa demisia mea, inregistrata, Decizia de incetare a contractului de munca si chiar o copie dupa Statul de plata cu sumele datorate!!! :D

Multumesc anticipat pentru un raspuns.

nicu_ned

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 23 Iunie 2011
Problema dvs. este litigiu de munca si nu oug 5/2001

deschideti o actiune in instanta, prin care sa obligati societatea la plata drepturilor salariale iar apoi, cu sentinta obtinuta, puteti sa o executati silit.

Va puteti adresa ITM-ului si/sau in instantei de judecata ... ordonanta de plata se aplica mai mult in materie comerciala.
multumesc pentru raspunsurile in timp real !

sa inteleg, ca pentru instanta trebuie angajat un avocat ?
exista cumva o procedura standard? mai ..'usoara' / rapida?

cu stima
Daca va descurcati singur, nu este obligatoriu sa va angajati un avocat.

Alte discuții în legătură

Rog ajutor in cazul meu: imi pregatesc demisia fara preaviz. doresc lichidarea la zi Otilia_Lefter Otilia_Lefter Buna ziua, In urma unor conflicte la munca, respectiv am aflat ca angajatorul meu ma platea cu salariul pe anul trecut, cu toate ca mi-l majorase in anul in ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca privind drepturile salariale dark_angell66 dark_angell66 draga avocat net te rugam ajuta-ne si pe noi. santem 12 persoane care am lucrat si cateva din noi inca mai lucreza la o firma de paza problema noastra este ... (vezi toată discuția)