avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somatie de plata potrivit og 5/2001?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somatie de plata potrivit og 5/2001?

Am fost angajat, la un srl, pana pe data de 12 iunie/2011cand am demisionat. Aceasta decizie am luat-o din cauza neplatii salariilor , comisioanelor, din luna aprilie pana la data demisiei mele si banii pe zilele de concediu neefectuate anul trecut , sperand ca in acest miod imi voi recupera banii.
Dar... surpriza !!! NU AVEM BANI !! :)) Vorbim la telefon si rezolvam! Am fost la ei la fiecare 2 zile, sa rezolvam amiabil ! NU AVEM BANI, ca trebuie sa paltim vama la un tir , ca nu au fost vanzari, ca.... #-o X-(
Daca cineva imi poate raspunde la intrebarea : SE POATE REZOLVA ACEASTA PROBLEMA CU O SOMATIE DE PLATA CONFORM ORDONANTEI 5/ 2001?
Mentionez ca am copie dupa demisia mea, inregistrata, Decizia de incetare a contractului de munca si chiar o copie dupa Statul de plata cu sumele datorate!!! :D

Multumesc anticipat pentru un raspuns.

nicu_ned

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 23 Iunie 2011
nicu_ned a scris:

sa inteleg, ca pentru instanta trebuie angajat un avocat ?
exista cumva o procedura standard? mai ..'usoara' / rapida?

cu stima


Nu este obligatoriu sa va angajati un avocat ... chiar daca legea prevede ca, cererile referitoare la soluţionarea conflictelor de muncă se judecă în regim de urgenţă, aceasta prevedere este deseori incalcate din cauza volumului mare de dosare pe care il are de solutionat un complet de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor in cazul meu: imi pregatesc demisia fara preaviz. doresc lichidarea la zi Otilia_Lefter Otilia_Lefter Buna ziua, In urma unor conflicte la munca, respectiv am aflat ca angajatorul meu ma platea cu salariul pe anul trecut, cu toate ca mi-l majorase in anul in ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca privind drepturile salariale dark_angell66 dark_angell66 draga avocat net te rugam ajuta-ne si pe noi. santem 12 persoane care am lucrat si cateva din noi inca mai lucreza la o firma de paza problema noastra este ... (vezi toată discuția)