Buna!Sunt in impas in ce priveste o astfel de evidenta contabila!Poate cineva sa ma lamureasca in privinta contabilitatii de gestiune?
Mai exact este vorba de colectare deseuri si sortare.Vreau sa stiu ce documente trebuiesc intocmite si cum operez in gestiune bonuri de transfer de la un punct de colectare la altul unde se face sortarea?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Contabila de la firma procedeaza in felul urmator:
- vin mase plastice cu nir din gestiunea 1 spre sortare la gestiunea 2 ;
- se face proces verbal de sortare (nir pe gestiunea 2) pt mase plastice si concomitent bon de consum;
- se incarca gestiunea 2 cu produsele sortate(pet, bidoane, folie) cu nir;
- si se vand cu factura la firme ce recicleaza aceste deseuri.
Ma intreb daca nu ar fi mai usor sa se faca bon de transfer intre gestiuni pt mase plastice.Si pentru aceasta sortare considerata o procesare ce note se fac!
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Intre cele doua puncte de lucru se face transfer? Poate nu am inteles eu bine, Dvs. ati scris ca de la gestiunea 1 deseurile vin pe baza de NIR? Poate aviz de insotire a marfii. Asa poate fi considerat transfer intre pct. de lucru 1 si pct. de lucru 2. La transferul in pct. de lucru 2 se face intrare separata pe baza de NIR, in functie de ceea ce rezulta din sortare. Acum am inteles ca ceea ce intra in pct. de lucru 2 ramane tot deseu care se vinde la centrele de colectare. In acest caz inregistrarile se schimba putin. In gestiunea 2, in loc de cont 301(cum am scris in mesajul anterior) se vor inregistra tot pe 346 dupa ce au fost sortate. Daca punctele de lucru sunt situate in zone diferite nu se poate face "Bon de transfer", ci "Aviz de insotire a marfii",care serveste si ca document pe timpul transportului. Dar se vor inregistra in contabilitate ca si transferuri, asa cum am scris mai sus.
Sortarea reprezinta o manopera pe care Dvs. ar trebui sa o aveti prinsa in costul deseului pe care il vindeti.
Nu pot raspunde la intrebarea Dvs. de ce contabila nu inregistreaza transferul, sau de ce transferul se face pe baza de NIR. La aceste intrebari va poate raspunde numai dansa :)