avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... facturare abuziva telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

facturare abuziva telefonie mobila

Buna ziua,
As dori sa contiunui discutia cu privire la factura de telefonie mobile, incarcata in mod abuziv cu mesaje enjoy divertisment pe care nu le recunosc
Am primit factura detaliata si am constatat cu stupoare ca mesajele au fost transmise la sms 1557 , timp de 2 ore, din minut in minut.
E cred ca nici practic asa ceva nu e posibil, pe langa faptul ca nu s-a dat nici un mesaj la acel numar
Factura am platit-o, sa nu pierd abonamentul, dar nu vrea sa renunt la a recupera banii dati de pomana
Ce ma sfatuiti sa fac mai departe, sa scriu la companie sau la OPC?
Vreau sa faca o verificare tehnica, e posibil sa se fi inregistrat eronat, nimeni din casa nu putea sa se joace si sa dea sms din minut in minut, fizic nu e cu putinta, nu stiu ce sa mai cred
Astept un sfat
Multumesc
m.i.
Cel mai recent răspuns: doru285 , utilizator 11:08, 9 Iulie 2011
In cazul dvs OPC-ul nu va poate ajuta intrucat prin consumator se intelege "orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale".

In contractul incheiat cu Orange cu siguranta exista o clauza potrivit careia puteti contesta suma facturata intr-un anumit termen.

Sfatul meu este sa incercati sa luati legatura (in scris) cu cei de la Orange si sa incercati solutionarea pe cale amiabila. Daca sunteti client vechi si aveti mai multe abonamente pe firma cred ca sunt sanse, mergand pe ideea ca interesul lor este sa-si pastreze clientii, in special pe cei mari.

In cazul in care nu reusiti pe cale amiabila nu va ramane decat sa va adresati instantei.

Va recomanda sa faceti totul inscris.
Atentie! In ultima vreme foarte multi utilizatori primesc sms-uri sau e-mail-uri pe telefoanele mobile care pot modifica setarile telefonului. (Nu ma intrebati cum, nu sunt chiar asa bine initiat) Astfel, daca utilizatorul raspunde o data la vre-un sms, setarea va fi modificata si se vor trimite astfel mesaje repetate in tact de minute sau secunde.
Cel mai bine resetati telefonul, sau mai bine schimbati-l.
Multumesc pentru raspuns si pentru sfaturi
Voi comunica pe forum cum se desfasoara "ostilitatile "
O zi buna,
m.i.
Multumesc pentru sfat
O zi buna,
m.i.
Si daca schimb telefonul dar pastrez cartela sim nu se mai poate repeta nenorocirea?
Nu de alta, dar nu am de gand sa le umflu conturile cu cate 1000 lei pe luna

Alte discuții în legătură

Facturare abuziva orange ela76 ela76 In luna ianuarie 2011 mi s-a facturat abuziv de catre Orange, pt.luna decembrie 2010, c/v mesaje Enjoy divertisment cu tariful de 3 euro+tva/mesaj, in total ... (vezi toată discuția)
Am primit un mesaj pe telefon de la magazinul orange piata nicolae ... Florin Donu Florin Donu Am primit un mesaj pe telefon de la magazinul Orange piata Nicolae Grigorescu precum mi-a expirat contractul de abonament Orange. în data de: 21.06.2023 m-am ... (vezi toată discuția)
Problema cu operator telefonie mobila daniel1979 daniel1979 In urma cu un an si doua luni am incheiat un contract cu Orange. De cateva luni mi-am activat optiunea wap unlimited pe telefon, iar in urma cu aproximativ 20 ... (vezi toată discuția)