avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... continuarea unui proces in cazul in care se schimba ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

continuarea unui proces in cazul in care se schimba proprietarul

un vecin foloseste utilitatile de pe terenul meu proprietate personala pentru care am deschis proces deoarece nu doreste sa platesca aceste utilitati. Dansul doreste sa vanda cladirea care este racordata la aceste utilitatii. Intrebarea mea este : procesul poate sa continue si totodata sa il implice pe noul proprietar sau odata cu schimbul de proprietatae trebuie inceput un nou proces .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:45, 26 Iunie 2011
mergeti la primarie aratai ca acea cladire este in litigiu. un imobil in litigiu nu va primi adeverinta de la primarie pt a fi vandut. nu are voie sa-l vanda pana nu se rezolva litigiul. vanzarea este nula.
Depinde ce proces ati intentat vechiului proprietar.Daca avea legatura cu faptele sale personale, da.
Avand in vedere ca persoana cu care ati fost in litigiu a decedat-deci lipsa capacitate de folosinta, solicitati a fi introdus in proces noul proprietar care poate fi un mostenitor sau o persoana caruia i-a vandut primul proprietar , terenul.
Trebuie sa aduceti in instanta dovada ca respectivul a decedat-prin cerere la primarie unde aratati ca aveti dosarul nr. ...pe rolul judecatoriei....., si solicitati eliberarea unei copii dupa certificat deces al respectivului, care a fost parte, pt.a se putea cere introducerea unui alt parat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act de vanzare cumparare Anna63 Anna63 Prin sentinta civila se anuleaza un titlu si se emite pe acelas teren extravilan titlu de proprietate pe numele altei persoane.Problema e ca primul proprietar ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Am cumparat cladire fara teren?! pot intabula daca exista un proces pe rol? Bucalae Bogdan George Bucalae Bogdan George Am achizitionat in urma cu 10 ani o cladire fost magazin COOP intr-un spatiu rural + anexele acestuia. Ulterior terenul pe care se afla cladirea a fost ... (vezi toată discuția)