avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme de intabulare....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme de intabulare....

O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa vanda acel teren. Eu am concesionat terenul de la Primarie. Pentru a nu se mai face dezmembrare si concesiunea terenului de sub cladire pentru a putea fi intabulata si vanduta, vreau sa stiu daca pot cumpara acea cladire pe baza de factura si apoi eu in instanta daca pot obtine pe baza acelei facturi dreptul de intabulare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: TomaGradinaru , utilizator 09:56, 16 Mai 2015

Daca Primaria a "castigat" terenul inseamna ca societatea l-a "pierdut" ?
Ce mai vinde societatea ?
Fiti mai explicit.
Societatea acum vrea sa vanda cladirea. Terenul este al primariei. Societatea spune ca pentru a vinde cladirea, trebuie sa concesioneze terenul, si la concesiune, ea are intaietate, deoarece are cladirea de pe teren.
Cumparati cu contract si mergeti sa va intabulati dreptul apoi... nu prea inteleg situatia.
Societatea vinde ceeace este a ei- construcția- și cel care cumpără - noul proprietar - va face un nou contract de concesiune care va fi întabulat . Se va radia vechea înscriere(adică vechiul proprietar al construcției)și se va întabula cumpărătorul.
Nu se înțelege ce doriți, ce dorește societatea care vrea să vândă dar vrea să concesioneze.Din moment ce dorește să vândă nu mai are dreptul să mențină contractul de concesiune.
Pe scurt-
- terenul pe care este construcția este domeniu privat sau public al primăriei?
-terenul este întabulat?
-cine are autorizația de construire a construcției?
In 1990-1991 cand se cumpara un imobil sau un teren, nu se intabula, nu se facea cadastru. Dupa revolutie s-au vandut si cumparat vechile sectii de mecanizare sau IAS-uri. cineva a cumparat o astfel de sectie cu masini, cladiri, teren. Intre timp, dupa noi legi dupa 1990, terenul a intrat in posesia Primariei. Ca sa vanda cladirea, trebuie sa faca un contract de concesiune cu primaria, apoi sa intabuleze, etc. Proprietarul cladirii are cladirea in gestiune si mi-a propus sa-mi vanda el pe factura cladirea, urmand ca apoi eu sa concesionez terenul si sa raman cu caldirea. Intrebarea mea era daca eu pe baza facturii, pot obtine in instanta dreptul a o intabula....

Alte discuții în legătură

Imobil(cladire) cumparata doar cu factura fiscala fara act notarial ALEXANDRINA2012 ALEXANDRINA2012 In anul 2011 am cumparat de la firma tatalui meu o cladire doar cu factura fiscala fara nici un act notarial. Intre timp tatal meu a decedat iar firma pe care ... (vezi toată discuția)
Cladire cumparata doar cu factura si chitanta fiscala fara act notarial. ALEXANDRINA2012 ALEXANDRINA2012 In anul 2011 am cumparat de la firma tatalui meu o cladire doar cu factura fiscala fara nici un act notarial. Intre timp tatal meu a decedat iar firma pe care ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de proprietate de proprietarul cladirii de deasupra terenului eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori si eu o indrumare in legatura cu o problema referitoare la un teren, proprietate a primariei. Situatia se prezinta in felul urmator: Un ... (vezi toată discuția)