avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Am cumparat cladire fara teren?! Pot intabula daca ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Am cumparat cladire fara teren?! Pot intabula daca exista un proces pe rol?

Am achizitionat in urma cu 10 ani o cladire fost magazin COOP intr-un spatiu rural + anexele acestuia. Ulterior terenul pe care se afla cladirea a fost revendicat si i s-a dat titlul de proprietate, imediat urmand vanzarea acestui teren catre un cumparator de buna credinta.
Am actionat in instanta Primaria si am castigat acel proces cu decizie definitiva si irevocabila, insa nu se poate trece la licitarea terenului deoarece fostul proprietar a actionat si el in instanta Primaria.
In acest moment eu pot cere intabularea cladirii si inchirierea acesteia, daca se disputa in continuare terenul in instanta?
Cel mai recent răspuns: Bucalae Bogdan George , Contabil 23:36, 6 Decembrie 2011
Nu se poate intabula cladirea daca terenul pe care este e a altui proprietar. Cat e proces nu se prea poate face nimic.
Cladirea s-ar putea intabula daca nu sunteti in litigiu si se clarifica situatia cu privire la teren.
Daca va fi un alt proprietar pe teren si acesta este de acord ca sa aveti un drept de superficie asupra terenului de sub constructie , sau folosinta, sa va vanda o cota de teren in cota indiviza, etc, veti putea intabula cladirea.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
SC TOP SURVEY SRL, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate cladire fara teren - subiect redeschis Bucalae Bogdan George Bucalae Bogdan George Am scris in urma cu un an despre aceeasi situatie(vezi mai jos descrierea), intrebarea de data aceasta fiind alta. In acest moment, ma aflu in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Sechestru proprietate milady2611 milady2611 Buna ziua, Apelez din nou la specialisti pentru o alta problema. Am TP pe un teren care in prezent este ocupat cu o cladire aflata in gestiunea Federal Coop ... (vezi toată discuția)
Ce am de facut? ovidiu89 ovidiu89 Va rog sa ma informati in legatura cu o cladire pe care am cumprt.(este vb.despre vechile magazine de cooperatie existente in mai toate localitatile din zina ... (vezi toată discuția)