avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Drepturi autor tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Drepturi autor tva

Buna ziua
Am primit instiintare de la anaf ca am depasit plafonul de 119 mii ron pe anul 2009 si trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva si sa platesc tva-ul din urma plus accesoriile generate. Am cateva nelamuriri:
1. eu nu stiam ca exista acest palfon la drepturi de autor ... nu a fost rea voiinta ci pur si simplu nu am stiut, iar in codul fiscal zice ca ANAF te anunta de problema in maxim 6 luni ... au trecut 18 luni pana sa ma anunte ... mi se pare ilegala treaba
2. din august 2010 lucrez cu un pfa cu norma neplatitor de tva. Anaf poate cere tva si pe veniturile din pfa?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 10:31, 24 Septembrie 2011
e in regula, dar daca intrebati la biroul de asistenta contribuabili al oricarei directii generale de finante, va va raspunde exact ca mine, ca nu se cumuleaza.
daca intrebati la ghiseele afp-urilor, s-ar putea sa primiti rasunsuri evazive sau eronate.
de asemenea, puteti face o intrebare la activitatea de inspectie fiscala, serviciul inspectie fiscala persoane fizice. cred ca ei sunt cei mai in masura sa va raspunda.
(nu dvs. personal, ci asa in general).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva persoane fizice marmo marmo O persoana fizica poate plati TVA? Mentionez ca nu sunt inregistrata ca PFA si pentru veniturile realizate in decursul unui an am platit impozit la stat. Dupa ... (vezi toată discuția)
Avantaje infiintare if sau srl bia71 bia71 Ce avantaje am daca deschid o Societate familiala fata de un SRL? (vezi toată discuția)
Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)