avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salarizare administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salarizare administrator

Administartorul avea salariu 1000 lei si acum in fisa de repartizare a cheltuielilor lunare apare suma de 1500 lei cu motivatia ca asa impune legea?
Nu am primit raspuns care lege.
care e modalitatea legala prin care isi mareste salariul? nu trebuie acordul adunarii generale? E legal sa- si mareasca salatiile cum vor ? Modalitati de atac.

@ mecena04:

Spune-mi cinstit:- cati proprietari au observat schimbarea sumelor la salarii A.C.P.+ ingrijitoare, de pe listele de plata pe scara ta (aproximativ) ?.
- cati au inteles de ce era de asteptat sa se mareasca?.
pt. d-l. moderator adrianot :
Am precizat ca adm. este angajat de catre C.E. corect , iar pentru majorarea salarului la adm. ca despre asta a fost vorba trebuie acordul A.G. care are si urmatoare atributie :
- adopta si modifica bugetul de venituri si cheltuieli ;
Deci modificarea salarului adm. intra in atributiile A .G.
Fac o paranteza si va scriu faptul ca C.E. l-a demis luna aceasta pe adm . si am angajat alt adm. cu acelasi salar , deci nu am atins cu nimic bugetul de cheltuieli , corect.
Daca rationam asa inseamna ca putem extinde.
Directorul, conducerea unui spital sau a unei scoli, a unei societati comerciale angajeaza un sofer, un contabil sau un gestionar. Angajarea se face cu respectarea codului muncii si/sau a legii salarizarii unice. Aceste, insa, sunt adoptate de catre parlamentul Romaniei. Deci stabilirea sau modificarea salariului acestora intra in atributiunile parlamentului, nu?
La noi este un paradox avem doua salarii minime , pt. bugetari 670 lei si la privat 700 lei , iar modificarea salarului minim intra in atributiile guvernantilor ,iar ce trece peste intra in intelegerea dintre parti ma refer la cele de la privat deci in cazul nostru A.G. adopta si modifica bugetul de cheltuieli deci si salarul adm.
Avem un singur salariu minim brut pe economie : 670 lei stabilit prin HG nr.1193/2010.

Intr-adevar, in anumite ramuri de activitate exista un salariul minim brut negociat mai mare decat acest salariul minim brut pe tara.

Alte discuții în legătură

Salarii administrator si casier DORUSTA DORUSTA Buna ziua. Daca administratorul si contabilul au un loc de munca (de baza), iar prin hotararea adunarii generale au fost alesi sa indeplineasca aceste functii ... (vezi toată discuția)
Dizolvare comitet executiv Ion Artene Ion Artene Comitetul Executiv al Asociatiei nu a pus in practica o hotarire votata in adunarea generala a asociatiei.Cum poate fi dizolvat . De fapt - adunarea ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator asociatie proprietari, prerogative presedinte timpuriu timpuriu administratorul isi depune demisia urmand conform contractului o perioada de o luna de preaviz , in aceasta perioada trebuie angajat alt administrator sau ... (vezi toată discuția)