avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct de lucru

Buna ziua, din nou!

Am un apartament pe care doresc sa-l inchiriez. Unul din clienti a venit, dar mi-a spus ca inchiriaza apartamentul, dar ca ar dori ca acolo sa isi deschida punct de lucru pentru o firma de publicitate si consultanta. Ce presupune asta? Risc ceva fiind de acord cu un astfel de contract? Nu vreau sa am complicatii, sa umblu dupa firma daca pleaca, etc... Multumesc. No pain, no gain, right? :)
Cel mai recent răspuns: dora negrea , utilizator 15:11, 4 August 2008
CONTRACT TIPIZAT?:O
Bravo Luminita! Tocmai ai sfatuit o persoana sa intre in probleme!#-o
Si uite asa, unul dintre colegii nostrii avocati, v-a mai incasa un onorariu!!!!!!:)

Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2008
Roxana Zbarnea, Avocat
galanton luminita a scris:
Trebuie sa incheiati un contract de inchiriere tipizat prin administratia financiara in raza careia se afla apartamentul.

Asta intr-adevar e ceva nou... nu de alta dar cazurile in care contractele sunt fixe, tipizate, sunt foarte putine si in niciun caz nu includ inchirierea! Sfatul meu este tocmai sa va feriti de contractul pus la dispozitie de administratia financiara, nu va protejeaza absolut deloc!
Nu inteleg unde am gresit. Eu am deschis mai multe puncte de lucru in acest mod si proprietarii nu au avut probleme cu chiriasii.
Faptul ca nu s-a intamplat ceva rau nu insemna ca e bine. Da, e un contract si serveste scopului, dar daca s-ar ivi vreo problema partile nu s-ar putea baza pe contract sa le rezolve disputa. Insa aici e diferenta dintre noi: dvs sunteti, din cate vad, consultant de credite si nu vreau sa stiu sub ce forma ati infiintat dvs puncte de lucru. Eu sunt avocat si ma gandesc si la ce se intampla sau se poate intampla dupa ce eu termin serviciul contractat. Daca proprietarul respectiv ar avea vreo problema si v-ar reprosa asta, l-ati putea intoarce din drum rapid - nu aveti nicio treaba cu asta; eu, nu. Si nici nu e asta scopul meu, dimpotriva.
Infiintari de firme nu fac doar avocatii, ci si economistii. Specialitatea mea insa nu este contabilitatea. Eu am dorit sa ma specializez in oferirea de consultanta pentru accesarea fondurilor europene. Creditele sunt inerente in marea majoritate a situatiilor si atunci a trebuit sa fac si asta.

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu comercial gaboanta2 gaboanta2 Buna ziua, Va rog mult sa ma luminati si pe mine cum trebuie sa procedez. Mi-am infiintat o firma. Pentru punctul de lucru vreau sa inchiriez un spatiu ... (vezi toată discuția)
Doua companii intr-un apartament Vetran Vetran Buna ziua, Tocmai am infiintat doua firme, X si Y. Pe X vreau sa inregistrez un cabinet veterinar, iar pe Y un punct farmaceutic (sau petshop). Ambele imi ... (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasilor mary2013 mary2013 Dupa cat timp trebuie propietarul sa faca contract de inchiriere chiriasiilor,sau dupa un anumit timp este obligat propietarul sa il ia in spatiu pe ... (vezi toată discuția)