avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detectorul de minciuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detectorul de minciuni

Am auzit multe despre el dar vreau sa va intreb, totusi, in cazul in care el este solicitat de catre politie - merita efectuat ?, chiar daca esti complet nevinovat? Daca politia iti cere testarea la poligraf, asta nu inseamna ca ei nu detin suficiente dovezi ca sa te incrimineze? Iar in cazul in care-l faci, dar e singura dovada pro nevinovatiei tale ajuta la ceva intr-o instanta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:03, 24 Iunie 2011
detectorul de minciuni nu este proba in instanta si nici nu este obligatoriu sa il faci. In plus, refuzul de a fi testat nu va fi interpretat ca proba impotriva ta de catre instanta.

in general el este folosit ca si ghid de catre anchetatori in sensul ca daca reiese ca minti vor continua cercetarile impotriva ta. In caz contrar, isi dau seama ca pierd timpul si incep cercetarile in alte directii.

Pe de alta parte, o persoana poate minti din multe motive care sa nu aibe nici o legatura cu infractiunea ptr care este cercetat. O persoana poate iesi ca mincinos la un test desi a spus adevarul ptr simplul motiv ca este un caracter emotiv sau are boli de inima. la fel si daca inghiti un Rudotel inainte sau bei alcool (sau ambele impreuna) - vei trece testul chiar daca minti de ingheata apele :)
Si mai am o intrebare Pe parcursul desfasurarii procesului penal avocatul meu poate sa ceara in instanta , martorului partii adverse, efectuarea testului poligraf pentru unele lamuriri - chiar daca nu va fi considetat proba
Sau altfel spus, intr-o instanta se poate cere detectorul de minciuni sau este valabil efectuarea lui doar pe perioada anchetei ?
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
ContSters212534, utilizator
nu poti cere martorului sa faca testul poligraf. nu este legal si ar fi inutil.
Exista situatii in care martorul poate fi testat la poligraf.
Nu este nelegal a se proceda astfel.
Cat priveste aspectele de fapt trebuie sa fie vorba de ceva care sa fie esential pentru aflarea adevarului in vederea justei solutionari a cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test poligraf - erori dimex dimex Buna ziua , am o intrebare , testul poligradf poate da erori? si in ce situatie? daca un om este terorizat zilnic de o situatie urita, credeti ca asta poate ... (vezi toată discuția)
Testul cu detectorul de minciuni angela.o angela.o Imi puteti spune va rog daca testul cu detectorul de minciuni se considera proba in instanta? (vezi toată discuția)
Testul poligrafului Mari.an Mari.an de exemplu: Accept testul poligrafului fara ca eu sa fi savarsit vreo fapta si totusi in urma careia sunt suspectat. Daca acuzatorul nu detine alte probe ... (vezi toată discuția)