Se poate solicita in instanta o amenda penala pentru o fapta de ultraj contra bunelor moravuri, art. 321 alin 1 cod penal. Acesta mai are in dosar si o conducere fara permis.
Dar ma intereseaza doar daca se poate solicita acest fapt in instanta.
eu intrebam daca se poate solicita o amenda penala. daca poate cere avocatul amenda penala in instanta. prietenul meu, merge pe recunaostere, am ineles pe 202/2010.
si in acest caz, daca poate cere avocatul o amenda penala, chiar daca amenda nu este prevazuta in art. 321.
Asta e intrebarea. Maine are primul termen, si intreba aceast fapt.
Avocatul poate solicita orice in instanta, insa aplicarea unei amenzi penale pentru infractiunea prevazuta de art.321 este nelegala, minimul pedepsei este de 1 an inchisoare, si chiar si in cazul retinerii circumstantelor atenuante nu se poate aplica amenda penala.
Situatia este foarte complicata.Dupa parerea mea va primi o pedeapsa cu executare.
Poate sa se aplice si o amenda administrativa dar trebuie sa aveti un avocat supertare si sa se poata in functie si de circumstantele cauzei...
Amenda penala nu se va aplica...in opinia mea...
Daca merge pe prevederile art 320 ind 1 cpp, se vor reduce cu o treime limitele de pedeapsa. Poate cere coborarea sub minimul special dar este un concurs de infractiuni cu cealalta infractiune, plus recidiva. :stunned:
Datorita starii de recidiva se va ajunge la o pedeapsa cu executare.Probabilitatea este f mare...
In functie de fapta concreta savarsita s-ar putea ajunge la o amenda administrativa...dar...daca este arestat...
Oug195/2002
ContSters280428
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: X a consumat alcool si ulterior s-a urcat in auto. Politia l-a oprit la o distanta de 20metri. i-a luat probe ... (vezi toată discuția)
Arestare sau nu?
frusin
Va rog sa ma ajutati si pe mine ptr. a intelege daca vrunul din ei au inchisoare sau toti sant cu suspendare.Solutie: Dec.963/Admite recursul declarat de ... (vezi toată discuția)