avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

buna ziua,va rog frumos dati-mi un sfat!de o saptamana m-am angajat la o firma de comert,contractul s-a incheiat pe o luna ,asta ar insemna pana pe 20.07.2011.astazi am fost la un interviu pe meseria mea,unde mi s-a oferit un salar dublu si in plus scap de naveta.daca angajatorul nu este de acord cu demisia mea la zi,cum este cel mai bine sa procedez,tinand cont ca noul angajator vrea sa incep cel tarziu in 3.07.2011 lucru?care pot fii rep[ercursiunile daca nu ma mai duc la servici,in caz ca refuza sa incheiem raporturile de munca pe cale amiabila?
Cel mai recent răspuns: Dan88 , utilizator 09:16, 13 Iulie 2011
Pai in cazul asta, trebuie sa ii pui demisia azi altfel pierzi termenul de 5 zile.
Trimite-o prin fax sau email sau la registratura cu confirmare (sau toate la un loc) si pastreaza-ti o dovada.

Alberto Kurtyan
contractul cadru are doar rol informativ minimal... nu este obligatoriu sa existe o litera L.

Alberto Kurtyan
albertokurtyan a scris:

contractul cadru are doar rol informativ minimal... nu este obligatoriu sa existe o litera L.

Alberto Kurtyan

1. Marea majoritate a angajatorilor folosesc model de c.i.m. stabilit prin Ordinul nr.64/2003 cu modificarile si completarile ulterioare .

2. Demisia este o situatie de incetare a raportului de munca si este prevazuta la art.81 C.mun., iar incetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba sau la terminarea acesteia este alta situatie si este reglementata de art.31 alin.3 C.mun.
la ora asta oricum nu am cum sa mai depun nici o notificare.ce se intampla daca angajatorul nu este de acord cu demisia fara preaviz,iar eu nu vreau sa execut preavizul(refuz sa ma mai prezint la lucru)?
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Alte discuții în legătură

Demisie cristinaardelean cristinaardelean Buna ziua, Sunt in perioada de proba si angajatorul nu este de acord sa imi accepte demisia la zi. Ce pot face in aceasta situatie? (vezi toată discuția)
Întrebare în legătură cu demisia Robert96 Robert96 Bună ziua. Sunt într-un stagiu de practică încheiat pe o perioadă nedeterminată. Sunt mulțumit de angajator și de colegii de muncă, dar problema ... (vezi toată discuția)
Preaviz ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. Tocmai m-am angjat la o firma. Lucrez de 3 zile aici, dar vreau sa plec din motive personale. Trebuie sa respect perioada de preaviz tinand cont ... (vezi toată discuția)