avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE

Buna ziua pe scurt va prezint problema:-un frate de al meu a primit donatie din partea parintilor o locuinta la tara si terenul aferent,dupa o perioada acel frate face un imprumut la banca si ipotecheaza casa,nemaiputand plati creditul pleaca din tara.Acum banca vrea sa execute silit acea ipoteca .Va rog sa imi spuneti daca noi ceilalti frati putem ataca donatia deoarece nu am fost si nu suntem de acord sa pierdem acel loc.Va rog respectos s-am spuneti ce putem face.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 14:14, 25 Iunie 2011
Nu aveti ce face dvs., fratii, in aceasta situatie.Nu veti putea nici ataca actul de donatie si nici sa impiedicati executarea silita a imobilului.Poate, daca doriti sa pastrati acea proprietate, sa achitati impreuna cu ceilalti frati datoria fratelui datornic, urmand ca ulterior sa recuperati de la el aceti bani.
Parintii mai traiesc?
Mahetin a pus o intrebare buna. Daca parintii nu mai traiesc, donatia se raporteaza si se imparte la toti copii.
O alta intrebare cheie este : donatia s-a facut cu scutire de raport? Eu as inclina sa zic ca da....uzual, bancile sunt rezervate la ipoteca unor bunuri dobandite prin donatie, solicitand scutirea de raport. Dar cine stie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte la apartament neculai88 neculai88 Suntem 3 frati (2 fete + 1 baiat). Parintii traiesc, sunt sanatosi. Parintii au hotarat ca sa faca actele la casa pe numele unuia dintre copii (pe numele ... (vezi toată discuția)
Anulare act de donatie gabitzu_l gabitzu_l Sotul meu a primit in 1992 un apartament prin donatie de la parintii lui. Anul acesta a vrut sa-l vanda prin programul prima casa dar banca a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa parinti ANDRONICESCU ELENA ANDRONICESCU ELENA Buna ziua. Mama a murit acum 8 ani si nu a fost facuta succesiunea din cauza ca tatal nostru traia. In anul trecut a murit si tata si pana acum nu a fost ... (vezi toată discuția)