avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sfaturi pentru evitarea dosarului penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sfaturi pentru evitarea dosarului penal

Buna ziua,

Problema mea este legata de conducerea sub influenta alcoolului. Am condus sub influenta alcoolului iar la alcool test mi-a iesit 0,48. Rezultatele de la testul de sange nu au venit inca dar banuiesc ca vor fi aproximativ dublu fata de aceasta valoare. Ma puteti sfatui va ro cum sa procedez mai departe. Am 24 de ani, nu mai am nici o abatere. Agentul de politie constatator a solicitat prezentarea mea a doua zi la sectia de politie pentru realizarea procesului verbal pentru retinerea permisului. La locul faptei s-a realizat doar procesul verbal pentru recoltarea probelor de sange. La intalnirea cu agentul de politie se mai poate face ceva? Fiind la prima abatere si daca prezint un motiv bun pentru care m-am urcat la volan exista posibilitatea sa nu mi se intocmeasca dosar penal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:47, 26 Iunie 2011
din pacate nu prea aveti ce face, degeaba ati contesta procesul verbal , pt ca exista probe conform carora ati condus sub influenta bauturilor alcoolice, in plus nici un motiv temeinic nu va poate absolvi de vina, aceasta este parerea mea
Eu am recunoscut fapta si nu vreau sa imi fac si probleme suplimentare contenstand procesul verbal. Politistul nu are puterea sa nu dea cazul mai departe spre judecatorie? In cazul ajungerii la judecatorie am inteles ca pedeapsa pentru o astfel de infractiune este de 1 an de inchisoare cu suspendare. Toate pedepsele pentru o astfel de fapta presupun inchisoarea? Nu am fost implicat in nici un accident, constarea fiind facuta la un filtru.
Daca nu ati mai fost implicat in vreun accident si daca nu ati mai avut abateri de acest gen este posibil sa primiti ceva cu suspendare, putin probabil cu executare si bineinteles veti avea permisul anulat urmand ca la un an de la ramanerea definitiva a hotararii sa puteti depune actele pt obtinerea unui nou permis.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident și consum bãuturi alcoolice dupã acesta Marian120 Marian120 Sunt sofer profesionist si intr-o seara la o manevra de intoacere am atins cu semiremorca un gard din care rezultand caderea a trei placi de ciment, am ramas ... (vezi toată discuția)
Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)