avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie decizie concediere

Buna ziua,
am lucrat la o societate comerciala in calitate de manager zona iar aceasta m-a concediat pe motive neimputabile mie. Am introdus contestatie la decizia de concediere dar nu am mai apucat sa angajez un avocat deoarece am gasit un job in strainatate si am parasit tara. Procesul a continuat asa pana in momentul de fata, eu neprezentandu ma la nici un termen si acum 2 zile mama mea a primit niste documente de la avocatul partii adverse. Mai pot sa mai fac ceva in momentul de fata? Daca pied procesul ce se poate intampla? Printre altele se specifica ca eu voi suporta cheltuielile de judecata. La cat se pot cifra acestea? Mentionez ca eu sunt in strainatate si nu pot sa merg in Romania in acest moment. Multumesc, cu stima.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 26 Iunie 2011
Daca ati solicitat judecarea in lipsa dvs, in actiunea intentata, procesul va continua .Actele pe care mama dvs le-a primit reprezinta apararea partii adverse; intampinare ,copii acte etc. .Cheltuielile le va stabili instanta de judecata ,la solutionarea litigiului.Daca dvs castigati, nu platiti cheltuielile de judecata ,care reprezinta ,in general,onorariu avocat.
ce acte a primit?puteti sa angajati un av
Am primit acasa actele depuse de partea adversa la dosar: intampinarea, dovezile lor, etc., nu stiu exact v-am relatat ca mama le a primit. Ei cer respingerea actiunii mele si plata cheltuielilor de judecata. Doresc sa angajez un avocat, bineinteles. La cat s-ar putea ridica cheltuielile de judecata? Mentionez ca ei sunt reprezentati de un avocat din Brasov. Mentionez totusi ca eu sunt in strainatate si nu pot sa ma deplasez in Romania. Nu am cerut judecarea in lipsa. Procesul a fost deschis in decembrie anul trecut.
Faceti cerere catre instanta si solicitati judecarea in lipsa ... cererea o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire sau paote fi depusa de mama dvs la registratura instantei.

Cheltuilelile de judecata difera de la caz la caz . Cheltuielile de judecată reprezintă sumele de bani pe care trebuie să le suporte părţile în legătură cu activitatea lor procesuală şi se compun din:
- taxele judiciare de timbru şi timbrul judiciar;
- sumele cheltuite pentru administrarea probelor;
- sumele cheltuite pentru deplasarea părţilor şi martorilor la instanţă, eventual şi cazarea lor;
- onorariile avocaţilor şi experţilor;
- sumele plătite pentru deplasarea instanţei cu ocazia cercetării locale;
- salariul cuvenit părţilor sau martorilor pentru ziua când s-au deplasat la instanţă şi pe care nu l-au încasat de la locul de muncă.
În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata aditz aditz Buna ziua! Am si eu o intrebare. La cat se ridica cheltuielile de judecata in cazul unui proces intentat de angajator angajatului pentru recuperarea unor ... (vezi toată discuția)
Nelamurire..... lia19 lia19 Inainte de a deceda tatal meu a avut datorii la intretinere si ca urmare a acestui lucru Asociatia de Locatari l-a dat in judecata.Tatal meu a decedat la ... (vezi toată discuția)
Solicitarea unor daune de la angajator adrian28051980 adrian28051980 Buna ziua! Am lucrat pentru o firma timp de 1 an si 6 luni , dar nu am avut CM decat dupa 6 luni , mai mult nu am avut drept la concediu pentru perioada ... (vezi toată discuția)